Adio, carne de porc și de pui! Ce se pregătește acum în laboratorele lumii. Visul miliardarului Bill Gates se împlinește

Adio, carne de porc și de pui! Ce se pregătește acum în laboratorele lumii. Visul miliardarului Bill Gates se împlineșteSursa: Arhiva EVZ

Compania de tehnologie alimentară Primeval Foods intenționează să lanseze o întreagă gamă de carne exotică care nu provine de la animale, inclusiv burgeri de leu, nuggets de tigru sau șuncă de girafă. Va fi cultivată în laborator. Astfel, visul miliardarului Bill Gates se împlinește.

Pe măsură ce piața alternativelor de carne devine din ce în ce mai competitivă, companiile de tehnologie alimentară vin cu moduri noi și ingenioase de a-și scoate produsele în evidență.

Primeval Foods, un startup din Londra specializat în agricultura celulară, plănuiește să înceapă să vândă carne exotică cultivată într-un laborator. Și nici nu vorbim de carne de vită scumpă și greu de găsit, ci tipurile de carne pe care cei mai mulți oameni nu și-au imaginat niciodată că sunt comestibile, cum ar fi carnea de leu sau de tigru.

Noi tipuri de produse alimentare, create în laborator

Niciun animal nu este rănit în procesul de creștere a acestor produse exotice într-un laborator, deoarece sunt de fapt crescute din celule cultivate, dar simpla idee de a consuma leu sau tigru este ciudată, dacă nu de-a dreptul dezamăgitoare pentru mulți oameni. Asta pentru că nu sunt genul de produse pe care obișnuim să o mâncăm, dar Primeval Foods consideră că aceasta este o oportunitate în care merită să investim.

„Motivul pentru care consumăm astăzi specii tradiționale precum carnea de vită și puiul nu este că acestea sunt cele mai gustoase, mai sănătoase sau cele mai hrănitoare. Pentru că sunt cele mai ușor de domesticit. Deoarece carnea de cultură permite să depășească speciile domestice, acum putem explora cele mai gustoase, sănătoase și hrănitoare opțiuni”, a declarat Yilmaz Bora, Managing Partner la Ace Ventures (compania din spatele Primeval Foods) pentru Food Navigator.

„Consumul cultivat de carne exotică ar putea conduce omenirea la o nouă evoluție pentru creierul și microbiomul nostru intestinal datorită profilului unic de proteine ​​și aminoacizi, fără dezavantaje, cum ar fi colesterolul și grăsimile saturate”, a adăugat Bora. „Ne imaginăm un viitor în care consumăm carne de jaguar cultivată pentru a avea un somn și o stare de spirit mai bune sau carne de elefant cultivată pentru a ne îmbunătăți performanța cognitivă. Acesta este doar vârful aisbergului.”

Experiențele culturale făcute de britanici

Primeval mizează pe faptul că majoritatea oamenilor sunt mereu dornici să încerce și să experimenteze lucruri noi, inclusiv noi experiențe culinare. Și chiar dacă unele dintre cărnurile din meniurile sale ar putea suna puțin ciudat la început, deoarece nu vin în detrimentul naturii, oamenii ar putea fi dispuși să o încerce cel puțin.

Deci, cum primește startup-ul din domeniul tehnologiei alimentare celulele de care are nevoie pentru a-și cultiva propriile produse exotice. Ei bine, unele dintre ele provin de la animale captive, cum ar fi pisicile mari, iar unele provin de la piețele de carne exotică.

„În următoarele luni, plănuim să organizăm un eveniment de degustare la Londra cu una dintre cărnurile noastre exotice cultivate, pentru a oferi lumii o idee despre cum ar arăta următorul capitol al mâncării”, a spus Yilmaz Bora, potrivit Oddity Central.

Cel mai înfocat susținător al produselor de carne produse în laborator este miliardarul Bill Gattes. Celebrul fondator Microsoft declara, anul trecut, soluția cea mai bună pentru a rezolva multe probleme ale omenirii este carnea sintetică.

Ne puteți urmări și pe Google News