Adina Vălean, prima reacție după ce a primit unda verde

Adina Vălean, prima reacție după ce a primit unda verde

Adina Vălean s-a declarat foarte mulţumită de sprijinul larg pe care l-a primit pentru candidatura sa la postul de Comisar European.

"După ce am primit unda verde din partea Parlamentului României și a Comitetului JURI, aștept cu nerăbdare audierile Comitetului TRAN din această joi la ora 13:00!", a scris Adina Vălean pe social media.

Europarlamentarul a mai scris pe Facebook: "Astăzi am fost audiată de către comisiile reunite pentru Afaceri Europene ale Parlamentului României înaintea audierii pentru funcția de Comisar European pentru Transporturi ce va avea loc joi, 14 noiembrie, la Parlamentul European, între 14:00 și 17:00, ora României. Am primit undă verde de la Parlamentul României cu 25 de voturi pentru, trei abțineri și niciun vot împotrivă. Tot azi, în Parlamentul European, Comisia JURI a validat candidatura mea în unanimitate".

Ne puteți urmări și pe Google News

Declaraţia sa după validare

"Sunt onorată şi încântată de faptul că am simţit un sprijin larg pentru candidatura mea pentru acest portofoliu la Comisia Europeană.  Mă încurajează pentru restul demersului pe care îl am de făcut şi anume audierea în Parlamentul European şi eventualitatea preluării unui astfel de mandat", a mărturisit Vălean, la Palatul Parlamentului.

"Dacă ne uităm la felul în care arată conectivitatea în estul şi vestul Europei, estul este mult rămas în urmă, e o chestiune recunoscută de toţi şi există o dorinţă general europeană de a spori şi de a îmbunătăţi conectivitatea în estul Europei, inclusiv în România. Eu îmi doresc să fiu în această situaţie în care, în 2021, când se revizuieşte reţeaua (TEN-T) să pot contribui", a mai adăugat Adina Vălean.

Reamintim că  preşedintele  Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a decis săptămâna trecută ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor în viitorul Executiv comunitar.