Evenimentul Zilei > Politica > Adevărul despre scandalul Firea-Oprișan. Ce spune primarul Capitalei
Adevărul despre scandalul Firea-Oprișan. Ce spune primarul Capitalei

Adevărul despre scandalul Firea-Oprișan. Ce spune primarul Capitalei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că înlăturarea Vioricăi Dăncilă de la cârma PSD și dizolvarea Biroului Permanent nu a fost o „lovitură de partid”. Ea a negat în parte și conflictul cu Marian Oprișan, afirmând că nici nu a plâns, nici nu a fost făcută „securistă”.

„Având în vedere că a fost un vot în unanimitate, nu poate fi comentat, a fost o singură abţinere. Cum să fie lovitură de partid cu vot în unanimitate, o singură excepţie, abţinerea domnului Buzatu. Dacă era, aşa, un scor strâns, da, probabil că se putea considera. ”, a afirmat Firea, marţi noaptea, la plecarea de la CExN al PSD.

Edilul Capitalei a admis că în cadrul CExN a avut loc o discuţie mai aprinsă între ea şi Marian Oprişan, dar a refuzat să dea detalii, negând chiar și faptul că liderul de Vrancea ar fi numit-o “securistă”.

„Nu, nu, nu, sub nicio formă, a fost o discuţie legată de faptul că eu am reiterat şi adus aminte colegilor mei că am stabilit nişte principii, că nu ne mai întâlnim în afara CEx-ului şi am explicat că eu de aceea nu am fost la acea întâlnire, cum s-a spus de către dumneavoastră ‘CEx paralel’, şi dumnealui a spus că se simte jignit că eu explic de ce nu am fost şi că trebuia să fiu”, a spus Firea.

Întrebată de ziariștii prezenți la sediul partidului dacă a plâns, Gabriela firea o fost de asemena laconică: “Aşa sunt eu, mai sensibilă. Ce contează acum? A fost, repet, o discuţie, nici nu mai are rost să intru în detalii”.

PSD a decis marți noapte alegerea unei conduceri interimare cu sarcina de a realiza o tranziţie echilibrată până la organizarea unui viitor congres al partidului, în care să fie aleasă o nouă conducere statutară.

Structura de conducere colectivă interimară, aleasă în CEx va avea următoarea formulă: preşedinte interimar – Marcel Ciolacu; secretar general interimar – Paul Stănescu; membru Regiunea Sud – Adrian Gâdea; membru Regiunea Sud – Niculae Bădălău; membru Regiunea Sud-Vest – Aladin Georgescu; membru Regiunea Sud-Vest – Mihai Weber; membru Regiunea Sud-Vest – Claudiu Manda; membru Regiunea Sud-Est – Dan Nica; membru Regiunea Sud – Marian Pavel; membru Regiunea Nord-Est – Dragoş Benea; membru Regiunea Nord-Est – Doina Federovici; membru Regiunea Nord-Vest – Radu Moldovan; membru Regiunea Nord-Vest – Gabriel Zetea; membru Regiunea Vest – Laurenţiu Nistor ; membru Regiunea Centru – Vasile Gliga; membru Regiunea Bucureşti-Ilfov – Gabriela Firea; membru Regiunea Bucureşti-Ilfov – Gabriel Mutu, anunță flux24.ro.