Evenimentul Zilei > Social > Ada Condeescu: „Mi-au spus că îmi mulțumesc că l-am scos pe băiatul ăla din pușcărie”
Ada Condeescu: „Mi-au spus că îmi mulțumesc că l-am scos pe băiatul ăla din pușcărie”

Ada Condeescu: „Mi-au spus că îmi mulțumesc că l-am scos pe băiatul ăla din pușcărie”

La doar 26 de ani, cariera actriței Ada Condeescu e pe val. Protagonista celui mai recent film al regizorului Cătălin Mitulescu, „Rumeno”, numără deja al şaselea rol principal din carieră. Până acum, Ada a jucat în rolul unei tinere care întâlneste prima dragoste, în „Loverboy”, personajul misterios din „Lupu” sau lesbiana din „Love Island”.

Inima publicului se pare că a cucerit-o cu rolul Anei, studenta ambițioasă din „Eu când vreau să fluier, fluier”. Nu de mult, actrița a avut surpriza să primească mulțumiri de la spectatori neașteptați.

„Mi s- a întâmplat, după „Eu când vreau să fluier, fluier”, să cobor din mașină, într-o parcare în Centrul Vechi, iar băieții care erau acolo și luau bani m-au recunoscut. S-au uitat timid la mine, deși timiditatea nu părea chiar o trăsătură caracteristică lor, și mi-au spus că îmi mulțumesc că l-am scos pe băiatul ăla din pușcărie”, a povestit ea emoționată.

Ada Condeescu: „Copiii se lipesc de mine, nu știu cum”

Actrița a vorbit despre întâlnirile pe care le-a avut la Festivalul de Film de la Veneția, dar și despre rolul său din filmul „Rumeno”

Ada Condeescu tocmai s-a întors de la Veneția, unde a participat la Festivalul de Film, dar a și turnat ultimele cadre pentru „Rumeno”, coproducția românoitaliană- suedeză, în regia lui Cătălin Mitulescu, unde are rolul principal. „Rumeno a fost unul dintre cele 15 proiecte europene selectate la prima ediţie a European Gap Financing CoProduction Market, secţiune a târgului de film organizat în timpul celei de-a 71-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Veneția. Producătorii au avut întâlniri cu distribuitori pentru ca filmul să fie vândut în întreaga lume, după ce va avea premiera mondială”, a dezvăluit Ada. Actrița a adăugat că a avut și câteva întâlniri importante.

„L-am reîntâlnit pe director, Alberto Barbera, care a fost în juriul de la Sarajevo atunci când am primit premiul (pentru rolul din «Love Island» – n.r.) şi care este un mare iubitor al filmelor româneşti din ultimii ani. Nu mi-am abandonat însă personajul, pentru că urma să filmăm ultimele cadre pentru «Rumeno» care au avut loc în Riva din Garda. Am fost prinsă între Ada şi Monica”, glumește actrița.

Despre lucrul cu co piii, pentru rolul tinerei mame din „Rumeno”, film ce va ajunge pe ecrane la începutul anului viitor, Ada spune: „Copiii se lipesc de mine, nu ştiu cum. Nu am experiență cu ei, în afară de câteva petreceri pentru copii în timpul facultăţii şi faptul că îmi place să mă joc cu ei. A fost mai greu decât mă aşteptam. Regizorul Cătălin Mitulescu mi-a cerut să am acel soi de autoritate pe care părinţii îl au faţă de copilul lor, fără să spună ceva sau să facă vreun gest. Am stabilit iniţial o relaţie caldă cu Denis (copilul meu din film), apoi încet-încet am ajuns acolo unde neam propus iniţial. Am avut noroc că micul actor de 4 ani e un băiat matur şi extrem de isteț, cum rar am mai văzut”, a dezvăluit Ada.