Evenimentul Zilei > Politica > ATAC din interiorul PSD! Guvernul Dăncilă, acuzat că susține Ordonanța cu care „NE PUNEM ÎN CAP” Europa
ATAC din interiorul PSD! Guvernul Dăncilă, acuzat că susține Ordonanța cu care „NE PUNEM ÎN CAP” Europa

ATAC din interiorul PSD! Guvernul Dăncilă, acuzat că susține Ordonanța cu care „NE PUNEM ÎN CAP” Europa

Un fost ministru din Cabinetul Ponta lansează acuzații dure la adresa Guvernului Dăncilă, în legătură cu un act normativ susținut de actualul Executiv care este în opoziție cu ceea ce se întâmplă azi în Europa.

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, și fost ministru al Educației în guvernarea Ponta susține că propunerea de act normativ privind cercetarea este în opoziție cu ceea ce se întâmplă în Europa și în lume.

„Această propunere de act normativ a existat şi în timpul mandatului meu. Nu am susţinut-o deoarece este greşită pe fond, ca principiu de gândire a unui sistem naţional de cercetare, în opoziţie cu ceea ce se întâmplă azi în Europa şi în lume”, scrie Pricopie, pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru a criticat intenția ca legea fundamentală a cercetării din România să fie schimbată prin ordonanță, în lipsa unei consultări serioase. 

„Îi sugerez domnului Nicolae Burnete, ministrul Cercetării, un profesionist al învăţământului superior, pe care l-am avut în echipă în perioada mandatului meu de ministru, să verifice cine a redactat acest proiect de ordonanţă. Dacă va investiga acest lucru, cu siguranţă "se va face lumină" şi va înţelege imediat ale cui interese poartă documentul respectiv. Din păcate, nu pe cele ale cercetării româneşti”, mai precizează rectorul SNSPA.