Donald Trump a devenit un negaționist al pandemiei de coronavirus și a început să aibă un discurs al cărui conținut este axat pe minimalizarea problemelor. În timpul unui miting organizat la în Wisconsin, președintele Statelor Unite ale Americii, care se luptă cu Joe Biden pentru a obține un nou mandat la Casa Albă, a vorbit despre interesele pe care le au medicii și spitalele. El a legat raportările cazurilor de coronavirus de banii primiți în compensație.

„Alte țări nu fac asta”

„Dacă cineva suferă de inimă și este aproape de moarte, și chiar dacă nu e aproape de moarte, dar se infectează cu COVID, în SUA este trecut la COVID. Alte țări nu fac asta. Vom începe să ne uităm la aceste lucruri pentru că sunt cam pe dos”, a spus Donald Trump.

El însuși a fost infectat cu coronavirus și le-a vorbit susținătorilor săi, prezenți la mitingul din Wisconsin, despre cum au reușit doctorii să-l însănătoșească rapid. „Mi-au dat Regeneron și m-am trezit a doua zi simțindu-mă ca Superman!”, a afirmat Donald Trump.

„Oamenii nu îi mai cred”

În ultimele zile, discursul lui Trump îndreptat către amplificarea problemei pandemiei s-a întețit. „Dacă dați pe CNN, asta e tot ce vă dau. Covid, Covid, pandemie, Covid, Covid, Covid. Și știți de ce? Încearcă să scoată toată lumea din vot. Oamenii nu îi mai cred. Ticăloșilor de la CNN! Oamenii s-au săturat de COVID. Am cele mai mari mitinguri pe care le-am avut vreodată și avem COVID. Oamenii spun ei și ce, lasă-ne în pace. S-au săturat de asta”, a afirmat șeful de la Casa Albă.

El l-a numit pe Anthony Fauci, marele expert în boli infecțioase, cel care a coordonat situația pandemică din SUA, „un dezastru”. Modul în care a gestionat criza provocată de pandemie este principalul punct în care lovesc adversarii lui Trump în această perioadă.