Evenimentul Zilei > Politica > Acuzații GRAVE la cel mai ÎNALT nivel. „Nu mai TREBUIE condamnat de INSTANȚĂ. Este un PRIZONIER care nu are CURAJUL să ceară CHEIA de la COLIVIE”
Acuzații GRAVE la cel mai ÎNALT nivel. „Nu mai TREBUIE condamnat de INSTANȚĂ. Este un PRIZONIER care nu are CURAJUL să ceară CHEIA de la COLIVIE”

Acuzații GRAVE la cel mai ÎNALT nivel. „Nu mai TREBUIE condamnat de INSTANȚĂ. Este un PRIZONIER care nu are CURAJUL să ceară CHEIA de la COLIVIE”

PSD a votat, luni, împotriva cererii făcute de liderul de grup al PNL Florin Cîțu și de vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu. Aceștia au solicitat, din nou, Biroului Permanent finalizarea procedurii cerute de DNA privitoare la cererea de urmărire penală împotriva lui președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele PNL Ludovic Orban spune că fostul său coleg de partid este deja un prizonier. „Solicitarea noastră a fost respinsă cu 4 voturi pentru și 5 voturi impotrivă, toate voturile impotrivă fiind voturile PSD. Știm că Tăriceanu este implicat în mai multe cercetări penale, este chiar trimis în judecată și noi considerăm că deja este prizonier, nici nu trebuie să fie condamnat de vreo instanță pentru că Tăriceanu este deja prizonier, sigur, nu este prizonier intr-o instituție de detenție, ci este prizonierul PSD, iar cheia de la locul de detenție în care se găsește Tăriceanu este ținută de Dragnea, altfel, nu putem să ne explicăm de ce Tăriceanu se complace în a accepta atitudinea PSD care tergiversează de luni bune finalizarea procedurii ca urmare a cererii de urmărire penală”, a declarat Orban.

Liderul liberal consideră că  dacă nu are niciun motiv să se teamă, dacă se consideră nevinovat, „Tăriceanu trebuie să fie primul care să ceară psd-iștilor să-i dea cheia de la colivie și să-l lase să arate că nu este vinovat în cererea de urmărire penală, altfel, Tăriceanu nu face altceva decât să se ascundă în spatele zidurilor construite de PSD în jurul lui și toată lumea va considera că se simte cu musca pe căciulă, că-i convine foarte mult acest blocaj pe care il face PSD impotriva cererii de urmărire penal”. Liberalii vor cere și în plen plen finalizarea acestei proceduri.  „Există riscul ca faptele pentru care s-a cerut urmărirea penală să se prescrie și credem că acesta este motivul real pentru care Tăriceanu este înțeles cu Dragnea să blocheze finalizarea procedurii și votul în plenul Parlamentului”, a afirmat Orban.

Senatoarea Alina Gorghiu a spus că va cere în fiecare ședință acest lucru și, în plus, va solicita și sancționarea președintelui Comisiei Juridice, Robert Cazanciuc care „are un comportament abuziv și încalcă regulamentul”.

În luna noiembrie, DNA a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale a lui Călin Popescu Tăriceanu în dosarul Microsoft. Fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu a declarat că liderul ALDE ar fi primit mită, în 2008,  câteva milioane de euro, pentru a prelungi cotractul de achiziţie de licenţe Microsoft.