Ph-online.ro:În înregistrarea de mai jos, Dobre era într-o stare avansată de beţie, alături de amanta pentru care şi-a părăsit soţia şi copilul. (…) Nu va imaginaţi că din 2013, când a fost filmat, şi până astăzi, acest individ şi-a schimbat obiceiurile. Nici vorba. Relaţia dintre Dobre şi paharele cu alcool este la fel de solidă, iar dovezile în acest sens sunt nenumărate. Toţi ospătarii din Ploieşti îl cunosc pe "Yeti", în special vânzătorii de bere la halbă din Parcul Bucov.Şi că şi cum băutură n-ar fi un motiv suficient de eliminare din viaţă politică, Dobre nu se sfieşte să se prezinte drept "prietenul", "confidentul" sau "omul" Robertei Anastase, cea care i-a răsplătit "prietenia" cu şpăgi consistente, în campaniile electoral”.

Adrian Dobre este economist, are 40 de ani și în prezent este consilier județean în Prahova. În 2008-2009 a fost subprefect, iar în 2009-2012 a fost prefectul județului. Ulterior, a demisionat din funcție și a ales să se înscrie în fostul PDL, actual PNL, și a candidat în același an pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, dar a pierdut alegerile în favoarea lui Mircea Cosma.

Decizia de a-l numi pe Adrian Dobre candidatul PNL pentru Primăria Ploiești a fost luată după ce senatorul Andrei Volosevici a anunțat că se retrage din cursa pentru primăria Ploiești, ca un gest de onoare și respect față de ploieșteni și de colegii din partid, dat fiind faptul că este vizat de o anchetă a Direcției Naționale Anticorupție.