Acuzații grave făcute de un politician. Cum a fost sacrificată Educația din România în timpul pandemiei
- Nicolae Comănescu
- 18 ianuarie 2022, 14:36
Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, a acuzat modul în care a fost gestionată întreaga situație creată de pandemia de coronavirus în țara noastră
Liderii Partidului Umanist Social-Liberal (PUSL) au criticat haosul din Educație, creat de noile măsuri de organizare a activității în instituțiile de învățământ, în raport cu situația epidemiologică generată de virusul SARS-CoV-2.
Întrebare pusă de deputatul PUSL, Ana Loredana Predescu: „În opinia mea este un abuz. Ce legătură are patul de la spital cu actul educațional”
„În primul rând, închiderea școlilor în cazul depășirii unui grad de ocupare de 75% din paturile Covid la nivel de județ, duce la inechitatea actului educațional, motiv pentru care, părinții se pot adresa inclusiv instanței de judecată pentru încălcarea dreptului la educație a copiilor lor, acest criteriu nefiind unul obiectiv și relevant. În opinia mea este un abuz. Ce legătură are patul de la spital cu actul educațional?
Totodată, directorii școlilor sunt debusolați deoarece nu pot lua decizii după declarațiile oficialilor de la TV. Există diferențe și inadvertențe între comunicarea de la TV și transpunerea în Ordine, fapt ce îi pune în pe directori în ipostaza de a nu putea oferi informații părinților și mai debusolați de toate aceste măsuri haotice.
„Actul educațional a fost sacrificat în favoarea actului sanitar și al regulilor covid”
De doi ani, cadrele didactice au fost mai mult agenți DSP care s-au ocupat de crearea de circuite specifice, de reorganizarea sălilor, de verificarea testelor și a purtării măștilor, de evidența cazurilor, mai nou, și de număratul paturilor din spitale.
Ceea ce mă face să afirm că actul educațional a fost sacrificat în favoarea actului sanitar și al regulilor covid”, transmite Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov.
Altfel, vorbind despre gradul de siguranță din școli, în timpul pandemiei, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, afirma luni că media ar fi între 7,60 și 8,20, de la 1 la 10, adică între 76 și 82%.
„Am dat deja un răspuns, după ce m-am consultat cu cei cu competențe epidemiologice. Situația diferă de la o școală la alta, diferența de infrastructură, școli aglomerate, școli neaglomerate, școli cu rata de vaccinare de 100% și școli în care avem rata de vaccinare de doar 20%. O medie ponderata te duce ca notare, pe o scară de la 1 la 10, între 7,60 și 8,20.
Dacă ar fi existat și teste în școli, pentru o testare de două ori pe săptămână, așa cum trebuie, siguranța s-ar fi dus undeva spre nota 9. Dacă ar fi existat și o responsabilitate din partea tuturor, adică dacă s-ar fi testat toți elevii, nota ar merge la 9,50. Pericol există, dar părinții îi pot învăța pe copii că masca, respectarea regulilor de igienă și vaccinarea duc siguranța către 100%”, a declarat ministrul al Digi 24.