Mii de timișoreni au rămas fără servicii de internet și televiziune, de miercuri. Firele tăiate au fost lăsate colo unde au fost tăiate, fără ca operatorii să fier anunțați în prealabil de aceste demers. Există o HCL din 2012 care obligă operatorii să îngroape firele, dar nimeni nu a șinut cont de ea. Mai mult, acum o lunăp, municipalitatea a notificat companiile să facă mersuri pentur îngroparea firelor pe srterele care erau în curs de amanajare.

”Ni s-a spus să mergem să le tăiem. Noi avem mașini speciale, avem 3.900 de stâlpi în administrare, la Societatea de Transport Public, iar partea de iluminat este a noastră. (…) Ne-au sunat (n.r. reprezentanții Direcției Edilitare a primăriei Timișoara), avem mașinile de intervenție și ne-am dus azi-noapte și am eliberat acele cabluri de pe stâlpi, la solicitarea lor. Noi intervenim și noaptea, pentru că circulația este mult mai redusă și atunci sunt pericolele mult mai mici decât pe timpul zilei”, a declarat Nicu Bitea, directorul STPT, pentru Tion.ro.

Primarul Timișoarei s-a declarat, conform sursei citate, satisfăcut de acșiune. ”upă cum ați văzut, în Timișoara totuși cablurile au început să dispară. Cum? Luând noi ghilotina. Cu acești oameni nu se poate altfel”, a explicat primarul Timișoarei, conform Tion.ro.

Potrivit edilului, numai în Piața Mărăști a fost tăiat „un mănunchi de 170 de cabluri”, primarul precizând că astfel de acțiuni radicale vor continua până ce orașul va fi curățat de păienjenișul cablurilor aeriene.