Evenimentul Zilei > International > Achitarea moștenitorului Red Bull declanșează un scandal imens
Achitarea moștenitorului Red Bull declanșează un scandal imens

Achitarea moștenitorului Red Bull declanșează un scandal imens

În Thailanda au fost declanșate mai multe investigații, inclusiv una derulată la nivelul unei comisii parlamentare, după achitarea moștenitorului Red Bul, care acum 8 ani a părăsit locul unui accident soldat cu moartea unui polițist.

După ce a renunțat la acuzațiile împotriva lui Vorayuth Yoovidhya, moștenitorul imperiului Red Bull, care a fost implicat într-un accident rutier soldat cu moartea unui polițist, în 2012, statul thailandez reia acest caz. Autoritățile încearcă acum să afle cum a fost motivată soluția achitării în acest caz care a divizat țara, dominată de o cultură vizibilă a impunității pentru clasa bogată.

Poliția a lansat o investigație internă după instrumentarea acestui caz, obstrucționat de rezistența opiniei publice în fața soluției condamnării. Acum 8 ani, acuzatul a părăsit țara după gravul accident soldat cu decesul unui polițist. A fost eliberat din arest după ce a plătit o cauțiune de 16.000 de dolari. Yoovidhya este membru al uneia dintre cele mai bogate familii din Thailanda, bunicul său lansând băutura Krathing Daeng cunoscută ca Red Bull.

Conform probelor din dosar, Vorayuth Yoovidhaya se afla în stare avansată de ebrietate atunci când a acroșat și târât trupul polițistului aproape 100 de metri, până să frâneze. Procurorul General din Thailanda a decis să nu îl pună sub acuzare pe Vorayuth Yoovidhya, astfel că mandatul de arestare a fost revocat săptămâna trecută.

„Procuratura generală a decis achitarea domnului Vorayuth Yoovidhya pentru toate acuzațiile”, se arată într-o scrisoare citată de presa internațională. Comisarul național de poliție „nu a contestat decizia”, relatează corespondentul Al Jazeera la Bangkok.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: