Aceste fructe și legume nu trebuie niciodată păstrate în frigider. Își pierd gustul și calitățile

Aceste fructe și legume nu trebuie niciodată păstrate în frigider. Își pierd gustul și calitățile Mihaela Bilic, despre avantajele postului intermitent. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Unele fructe și legume se păstrează foarte bine la frigider, în timp ce altele sunt distruse de temperaturile scăzute. Își pierd textura, aroma și chiar se strică mai repede contrar tuturor așteptărilor.

Se știe că alimentele ținute la rece se păstrează mai mult, dar există și fructe sau legume care pot fi distruse dacă sunt ținute în frigider. Își pierd textura, aroma și proprietățile nutritive.

Merele trebuie să fie ținute la temperaturi de minimum 15 grade Celsius, dar niciodată la frigider, deoarece se vor strica rapid și își vor pierde din gust.

Fructele de pădure sunt senbile și trebuie consumate în două-trei zile, Dacă sunt ținute la frigider își pierd din textură și proprietăți. Atenție mare când le spălați. Nu folosiți jetul de apă, deoarece se pot distruge.

Ne puteți urmări și pe Google News

La temperatura camerei

Ananasul este un fruct exotic care iubește căldura. El trebuie păstrat la temperatura camerei, deoarece frigul din frigider face ca fructul să se usuce mai repede. Și toate citricele trebuie păstrate în mediul ambiental, dar este necesar ca ele să fie ferite de lumina soarelui. Dacă le puneți în frigider nu vor mai fi la fel de zemoase și își vor pierde și din gust.

Piersicile și caisele „se ofilesc“ rapid dacă sunt depozitate la temperaturi la scăzute. La fel și bananele și fructul de mango. Acesta trebuie ținut la frigider doar dacă este copt.

Pepenele trebuie ținut la rece doar după ce este tăiat. Pentru că fructul cald nu este deloc gustos, este recomandat să îl tăiați în jumătate și apoi să îl depozitați la rece. Aceeași regulă se aplică și la avocado, dar fructele trebuie consumate în maxim 3 zile.

Legumele care nu se pun în frigider

Există și legume care au interzis la frigider. Roșiile sunt unele dintre ele. Acestea trebuie consumate tot timpul la temperatura camerei pentru a-și păstra gustul. Temperatura scăzută din frigider face ca roșiile să devină fade și făinoase.

Cartofii se păstrează cel mai bine într-un loc urcat, întunecat și răcoros. Nu însă în frigider, acolo unde temperaturile sunt prea scăzute. Dacă cumpărați cantități mai mare de cartofi este bine să le depozitați în beci.

Se știe că toți cartofii au un conținut mare de amidon care se poate transforma în zaharuri la temperaturi scăzute, după depozitarea la frigider. Dincolo de faptul că piureul va deveni mai închis la culoare, el poate căpăta o aromă neobișnuit de dulce. Umiditatea din frigider poate afecta, de asemenea, textura, cartofii devenind nisipoși

Ceapa nu este o legumă pretențioasă, dar trebuie respectate câteva reguli. Dacă este feliată sau tocată în bucăți mici va rezista cam o săptămână la frigider. Ceapa întreagă însă, poate să absoarbă umezeala din frigider și să devină extrem de moale în 48 de ore. Ea trebuie aruncată în acest caz.

Pentru ca ceapa să rămână crocantă și aromată trebuie să o păstrați la temperatura camerei, dar ferită de lumină. De asemenea, ceapa nu trebuie să se atingă de alte legume, deoarece se va strica mult mai repede dacă este depozitată în același coș cu alte alimente.