Evenimentul Zilei > Justitie > Acesta este cel mai tare anunț de angajare:  „Caut procurori, exclus alcoolici”. FOTO-anunţ
Acesta este cel mai tare anunț de angajare:  „Caut procurori, exclus alcoolici”. FOTO-anunţ

Acesta este cel mai tare anunț de angajare:  „Caut procurori, exclus alcoolici”. FOTO-anunţ

Prim-procurorul Angela-Bianca Ispas a făcut un anunţ inedit pe social media în care spune că are nevoie de procurori deoarece nu mai face faţă singură volumului de muncă de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săliște.
Prim-procurorul Angela-Bianca Ispas spune în anunţ că are nevoie de un procurori „ exclus alcoolici”.  Criza de personal din magistratură, mai exact din parchete, duce la situaţii inedite, una dintre acestea regăsindu-se în judeţul Sibiu, unde prim-procurorul Angela-Bianca Ispas, aflată în faţa unui volumul mare de muncă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săliște, a publicat un anunţ de angajare, cerând ajutorul colegilor.

Procurorul se plânge colegilor că Parchetul de pe lângă Judecătoria Săliște funcționează cu un singur personal, deși schema de personal este de 3 procurori. Mai mult, recent s-a mărit și competența teritorială, iar odată cu ea și numărul de dosare.

Prim-procurorul Angela-Bianca Ispas spune sec în anunţ: nu se acceptă procurori care au probleme cu băutura

Anunțul precizează că Săliște este aproape de municipiul Sibiu, că se poate face naveta de la Sibiu cu mașină de serviciu, iar programul poate fi adaptat la nevoile individuale.

Angela-Bianca Ispas le cere celor interesați să o contacteze, urmând ca ea să solicite Secției pentru procurori a CSM delegarea la PJ Săliște. Dacă se acceptă și procurori stagiari, șefa PJ Săliște este cât se poate de clară cu privire la alt aspect: nu se acceptă procuror alcoolic.

Anunțul a fost publicat pe grupul de Facebook „Forumul Magistraților” de procurorul Sorin Lia, copresedinte al Asociatiei Initiativa pentru Justitie.

Pe lângă lipsa de procurori, Angela Ispas reclamă şi un deficit de angajaţi în cadrul poliţiei locale

Anunt de angajare