20 de titluri de Grand Slam

Astfel, Roger Federer a reușit cu brio să-și aperere trofeul cuerit anul trecut la Melbourne, fiind, totodată, și al șaselea său titlu la Australian Open. Reușita de la Antipozi i-a adus, de altfel, și al 20-lea titlu de Grand Slam din carieră (la simplu), în timp ce Marin Cilici are un singur titlul de acest gen în palmares, US Open 2014. Elvețianul a plâns de fericire la finalul meciului, iar performanța de la Melbourne l-a inclus direct în cartea de istorie a „Sportului Alb”.

„Sunt atât de fericit, e incredibil. A fost o zi lungă, aşteptând…e mai uşor după-amiază, dormi, joci…dar aşa, pe seară. Oricum, sunt fericit. E o poveste minunată. Vreau să-i mulţumesc lui Marin Cilici, e pe locul trei mondial. Continuă ceea ce faci, poţi obţine mult mai mult. Ne-am simţit bine aici la Melborune. Şi, ca familie, şi ca echipă. Mulţumesc tuturor legendelor…e aşa o sărbătoare a tenisului”, a declarat Federer, după meci.

Cecuri pe măsură

După mai bine de șase luni, Federer și Cilici s-au duelat într-o nouă finală a unui turneul major. Vara trecută, elvețianul și croatul s-au luptat în ultimul act de la Wimbledon, unde câștig de cauză a avut „Fedex”, cu 6-3, 6-1, 6-4. După triumful de ieri, Federer a primit un cec în valoare de 3,12 milioane de dolari şi 2.000 de puncte în ierarhia mondială, în timp ce Cilici este răsplătit cu 1,56 milioane de dolari şi 1.200 de puncte ATP.