„Cred că dacă vom începe să redeschidem economia în mai și iunie, veți vedea cum aceasta își va reveni spectaculos în iulie, august și septembrie”, a declarat Mnuchin.

„Și mai adăugați facilitățile fiscale fără precedent. Vedeți trilioane de dolari înjectați în economie, care cred că vor avea un impact semnificativ”, a adăugat șeful Trezoreriei americane.

Întrebat în legătură cu simulările care arată că revenirea economică nu va avea loc atât de rapid cum preconizează administrația Trump, Mnuchin a subliniat că actuala criză este deosebită de tot ce s-a întâmplat vreodată, și că simulările care arată o revenire mai lentă e posibil să se bazeze pe elemente care nu sunt relevante în situația actuală.

„Aceasta nu este o criză financiară” (cum a fost cea din 2009 – n.r.), a spus Mnuchin. „Acesta este un scenariu în care am închis economia și acum o redeschidem. Așa că toate aceste modele se bazează pe ipoteze ținând de sănătate, pe rapiditatea cu care vom putea redeschide.”

Și șeful Trezoreriei a conchis:

„Încă o dată, opinia mea este că avem o cantitate de lichidități fără precedent în sistem. Există o creștere a șomajului, sunt depozitele directe, sunt împrumuturile pentru întreprinderile mici și mijlocii. Acestea vor aduce multe lichidități. Și pe măsură ce afacerile vor începe să se deschidă, vom vedea cererea economică explodând.”