Evenimentul Zilei > Justitie > Acasă la un clujean a fost descoperită o mega cultură de canabis
Acasă la un clujean a fost descoperită o mega cultură de canabis

Acasă la un clujean a fost descoperită o mega cultură de canabis

Doi bărbați, unul din județul Cluj și altul din județul Constanța, sunt cercetați de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de risc. Cei doi, sunt acuzați că au cultivat 589 de plante de canabis pe un teren de 600 de metri pătrați. La percheziții s-au găsit droguri în valoare de peste trei milioane de lei.

Unul dintre cei acuzați de trafic de droguri se numește Radu Romeo Gherlan și a mai fost condamnat în trecut la șapte ani de închisoare după ce asupra lui s-a descoperit cantitatea de 200 de grame de heroină. În anul 2010, Curtea de Apel Constanța l-a condamnat pe Gherlan, la șapte ani de închisoare, și a ieșit din închisoare în anul 2015. După ce elibetrare, Gherlan l-a cunoscut pe un bărbat din localitatea Unguraș, județul Cluj, cu ajutorul căruia a început să cultive canabis, pe un deal, expus la soare, și departe de pașii posibililor vizitatori nedoriți.

La perchezițiile efectuate de procurorii DIICOT s-a descoperit cantitatea de 47,8 kg, plante cannabis în stare verde, 4,6 kg. frunze cannabis, 34,7 grame muguri cannabis şi 835,5 grame frunze cannabis. În total, susțin polițiști ar fi vorba despre 100 de kilograme de canabis a cărui valoare de piață este imensă și asta dacă ne gândim că un gram de canabis este vândut pe piața drogurilor cu sume cuprinse între 20 și 50 de lei, în funcție de calitatea acestuia. Valoarea acestei cantități de droguri valoareză, susțin surse judiciare, în jur de trei milioane de lei.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: