Academia lui Gheorghe Hagi, sub lupa englezilor de la BBC. Care e marele merit al Regelui, remarcat de jurnaliști

Academia lui Gheorghe Hagi, sub lupa englezilor de la BBC. Care e marele merit al Regelui, remarcat de jurnaliști Sursa foto: Arhiva EVZ

Englezii de la BBC au făcut un reportaj despre Gheorghe Hagi. După ce au vizitat academia de la Ovidiu, ei au declarat că regele fotbalului românesc merită tot respectul pentru munca depusă.

Englezii de la BBC au vizitat academia lui Hagi de la Ovidiu și au declarat că Gheorghe Hagi este și va rămâne cel mai bun jucător român al tuturor timpurilor. Ei au făcut și un reportaj despre fostul fotbalist.

„Gheorghe Hagi, care a luminat cursa României către sferturile de finală al Cupei Mondiale din 1994 şi este considerat cel mai bun jucător român al tuturor timpurilor, are misiunea de a transforma norocul" unei naţionale române "care nu s-a mai calificat la o Cupă Mondială din 1998 şi a ajuns la Campionatele Europene doar de două ori din 2000, nereuşind să treacă de faza grupelor în ambele ocazii”, scrie BBC.

Jurnaliștii britanici consideră că românii ar fi vrut ca Gheorge Hagi să devină președintele țării și că acesta s-a bucurat de un succes formidabil chiar și după înfrângerea la penalty-uri în faţa Suediei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„A urmat înfrângerea la penalty-uri în faţa Suediei, dar valul de dragoste fără precedent faţă eroul fotbalului naţional a pierdut puţin din elan. Doi ani mai târziu, în ciuda faptului că Hagi nu a candidat la alegerile prezidenţiale din România în 1996, oamenii l-au votat în continuare. I-au scris numele de mână, mijlocaşul obţinând câteva mii de voturi, mult mai multe decât unii dintre candidaţii oficiali.

Viitorul Constanţa transferă încă un jucător în străinătate

Viitorul Constanţa transferă încă un jucător în străinătate

„Pe parcursul unei cariere profesionale de 29 de ani care s-a încheiat la Galatasaray în 2001, Hagi a jucat pentru Real Madrid şi FC Barcelona şi a evoluat de 124 de ori pentru ţara sa, marcând un număr record de 35 de goluri. L-au numit 'Maradona din Carpaţi'. S-a clasat pe locul al patrulea în ierarhia Balonului de Aur în 1994, iar Pele l-a inclus într-o listă cu 125 cei mai buni jucători în viaţă din lume, în 2004”, subliniază BBC în prezentarea făcută lui Hagi.

Gheorge Hagi nu a cedat

„Jurnaliștii de la BBC au mai scris că apreciază că Gheorghe Hagi nu a cedat nici în cele mai grele momente. Ei consideră că acesta a antrenat mai mulți fotbaliști talentați și că și-a dat silința de fiecare dată.

Pentru 'Rege', aşa cum este cunoscut în România, a fost un început dur. Echipa sa a pierdut în faţa Sloveniei în play-off-ul de calificare la Cupa Mondială şi a ratat un loc la turneul final pentru prima dată din 1986. Când juca, Hagi putea decide totul de unul singur printr-o lovitură neaşteptată, un dribling sau un assist. În rolul de manager, lucrurile i s-au părut mai dificile şi nu au mers atât de strălucit la început, dar imaginea este diferită în acest moment. Acum, în vârstă de 58 de ani, este patronul şi antrenorul echipei Farul Constanţa, actualul lider al României.

După joburi la Galatasaray, Bursaspor şi Steaua Bucureşti, în 2009 s-a întors cu o ambiţie îndrăzneaţă în oraşul natal, Constanţa, de pe litoralul Mării Negre. A început o academie de la zero, investind o parte din propria avere şi împrumutând restul pentru a susţine proiectul. Peste 10 milioane de lire sterline au fost injectate pentru a-şi alimenta visul: crearea unei generaţii care să aducă România în lupta pentru câştigarea Cupei Mondiale”, menţionează BBC.