Evenimentul Zilei > Politica > Surpriză în Parlament: Cine a fost marele absent la votul pentru rachetele Patriot
Surpriză în Parlament: Cine a fost marele absent la votul pentru rachetele Patriot

Surpriză în Parlament: Cine a fost marele absent la votul pentru rachetele Patriot

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi, cu 279 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi o abţinere, proiectul de lege pentru realizarea „Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol" aferentă programului de înzestrare "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)".

De la adoptarea proiectului de lege al Guvernului, prin care România va achiziţiona şapte sisteme de rachete sol-aer Patriot în valoare totală de circa 4,62 miliarde dolari inclusiv TVA, a lipsit premierul Mihai Tudose.

Potrivit votului electronic, prim-ministrul nu a fost prezent la vot. De altfel, premierul Mihai Tudose nu s-a implicat public, în ultima săptămână, în discuțiile aprinse privind cumpărarea acestor rachete. În schimb, vicepremierul Marcel Ciolacu le-a transmis parlamentarilor, luni, că România „trebuie" să își respecte angajamantele luate în fața NATO.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect de lege, care a fost adoptat luni de Senat.

Achiziția rachetelor Patriot a fost marcată de controverse după ce, săptămâna trecută, proiectul a fost tergiversat în Senat, parlamentarii PSD și ALDE din comisia de Apărare fiind absenți în bloc de la dezbateri și vot. După acest incident, secretarul american de stat Rex Tillerson a făcut miercuri o vizită inopinată în România.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: