Abia reabilitată, Calea Victoriei este pericol pentru şoferi

Abia reabilitată, Calea Victoriei este pericol pentru şoferi

O avarie la reţeaua de apă, provenită de la un branşament de irigaţii, ar fi cauza văluririi drumului pe Calea Victoriei. Artera, una dintre cele mai mari din Capitală, a fost reabilitată acum aproximativ doi ani. Şeful de proiect susţinea la acea vreme că ţevile au fost schimbate.

Pe Calea Victoriei se poate simţi cum maşina stă într-o parte, iar în unele locuri drumul este vizibil vălurit. În timp ce autorităţile locale nu au anunţat nimic, reprezentanţii Apa Nova susţin că ar fi vorba despre o avarie.

Calea Victoriei a fost reabilitată acum doi ani, pe vremea edilului Sorin Oprescu. Fostul edil-șef, Sorin Oprescu, declara că vrea să transforme Calea Victoriei într-o arteră europeană, cu trotuar spațios pentru pietoni și pistă pentru biciclete. Din păcate, nu a apucat să se bucure prea mult de acest proiect. În timp ce judecătorii de la Curtea de Apel București au amânat, pentru astăzi, luarea unei decizii privind eliberarea din arest a primarului suspendat Sorin Oprescu, în Capitală au început problemele. Nu din cauza arestării fostului edil, închis pentru luare de mită, ci pentru reabilitarea Căii Victoriei.

O mare parte din modernizarea acestei artere a fost realizată de firma Tehnologica Radion. „Când am început lucrările erau mai multe firme care munceau la acest proiect, noi ne-am ocupat doar de lățirea trotuarelor și de partea carosabilă. Am avut proiect, avize și autorizație de construcție. Am avut totul legal. De ceilalți nu știm nimic. A fost o lucrare amplă. Apa Nova a schimbat țevile, s-au montat stâlpi de iluminat, s-a pus mobilier urban”, declara Bogdan Antonio, director de proiect, pentru EVZ în octombrie 2015. Reamenajarea arterei a început în anul 2014 şi a fost gata la începutul anului 2015. Lucrarea a costat 8,7 milioane de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții au vrut să sesizeze organele de urmărire penală, după ce au constatat faptul că mobilierul urban de pe trotuar a fost executat fără proiect și autorizație de construire, iar acest fapt constituie infracțiune.