Evenimentul Zilei > Actualitate > A stat peste cinci ani în închisorile din China. Epidemia a amânat transferarea în România
A stat peste cinci ani în închisorile din China. Epidemia a amânat transferarea în România

A stat peste cinci ani în închisorile din China. Epidemia a amânat transferarea în România

Marius Balo nu poate fi transferat într-o închisoare din România din cauza epidemiei din China. Românul a petrecut peste cinci ani în închisorile din China.

Transferarea românului Marius Balo într-o închisoare din România a fost amânată din cauza coronavirusului.

După ce a fost arestat și condamnat pentru o infracțiune de fraudă contractuală, al cărei prejudiciu era de 80 de dolari și a stat peste cinci ani închis în China, autoritățile române au obținut transferarea lui Balo într-o închisoare din România. Situația din China, din cauza epidemiei, a amânat însă acest transfer.

„Coronavirusul este de vină. Din cauza acestuia, autoritatile chineze au amanat predarea. Procedura se va relua pe 9 februarie sau după data de 9 februarie”, a spus avocatul. Vestea aducerii în țară a românului venise inițial pe 9 ianuarie.

În ceea ce privește transferal românului, avocatul lui Marius Balo spune că „din datele pe care le deține, probabil în 2-3 săptămâni va fi adus în țară și va fi încarcerat la Penitecniarul Rahova”, informează Libertatea.