Evenimentul Zilei > Actualitate > „A spus că mi-o aduce la poartă… şi a adus-o”. Un preot din Arad s-a trezit în fața porții cu un sicriu în care se afla trupului unei femei pe care a REFUZAT să o îngroape
„A spus că mi-o aduce la poartă… şi a adus-o”. Un preot din Arad s-a trezit în fața porții cu un sicriu în care se afla trupului unei femei pe care a REFUZAT să o îngroape

„A spus că mi-o aduce la poartă… şi a adus-o”. Un preot din Arad s-a trezit în fața porții cu un sicriu în care se afla trupului unei femei pe care a REFUZAT să o îngroape

Un bărbat care nu ar fi fost lăsat să-şi îngroape mama fără să plătească o taxă a abandonat sicriul cu tot cu defunctă în faţa casei preotului.

Totul s-a întâmplat weekendul trecut în localitatea Cruceni, judeţul Arad, după ce tanti Ana s-a stins. Bătrâna de 88 de ani a dus o viaţă plină de lipsuri şi atât ea, cât şi soţul său au fost veterani de război.

Când să o conducă pe ultimul drum, fiul femeii s-a trezit că nu îşi poate îngropa mama. Pentru că tanti Ana ţinea de o altă confesiune, preotul catolic al satului ar fi cerut ca familia să-i plătească o taxă pentru a putea fi îngropată în cimitir, scrie Libertatea.

“I-am spus să mă lase să o înmormântez şi dânsul nu a vrut, i-am cerut să nu mă pună într-o astfel de situaţie, că i-o duc aici, că eu nu am bani! I-am zis că i-o duc la poartă şi să facă ce vrea cu ea, dacă nu mă lasă să o îngrop. Şi s-a încăpăţânat, nu m-a lăsat să o îngrop, să fac groapă şi ne-a dat afară din cimitir”, explică supărat fiul decedatei.

Spre marele şoc al părintelui, bărbatul s-a şi ţinut de cuvânt!

“M-a jignit şi a plecat, a spus că mi-o aduce la poartă… şi a adus-o! A lăsat-o aici aproximativ 40 de minute, ca să facă bâlci. Au venit, au lăsat-o şi au plecat”, ne-a declarat preotul care, stupefiat, a sunat la 112.

Situaţia i-a pus însă şi pe poliţişti în dificultate, pentru că, spun ei, în astfel de situaţii, nu există proceduri. Din fericire, totul s-a rezolvat când familia s-a întors şi a ridicat sicriul cu trupul bătrânei, iar preotul a cedat insistenţelor autorităţilor din comună şi a permis ca defuncta să fie îngropată şi fără plata taxei de 20 de lei.