A murit regizorul Richard Donner, 91 de ani, rămas în istoria cinematografiei după ce a creat filmele Superman II, Armă Mortală 2, Armă Mortală 4 sau Tâlharii. Tristul eveniment a avut loc luni, iar vestea a fost confirmată chiar de soția sa, Lauren Schuler Dinner (72 de ani), care îi era și agent, conform nypost.com.

A lucrat alături de mari actori din istoria cinematografiei, a dat lovitura cu primul film al seriei Superman

De-a lungul carierei, Richard Donner a lucrat cu actori foarte populari, ca Mel Gibson, Danny Glover, Christopher Reeve, Julia Robert, Matthew Broderick sau Michelle Pfeiffer.

„Nu poți decât să te înclini în fața lui. Este un adevărat geniu”, spunea Mel Gibson, actor devenit și el regizor, despre Richard Donner, cu care a lucrat la filmele Armă Fatală”.

O mare lovitură a dat cu Superman 1, film lansat în 1998 și în care au jucat Christopher Reeve, Marlon Brando sau Gene Hackman.

A fost dat afară pentru că a depășit bugetul alocat de producători

De asemenea, el a fost regizorul care a început să lucreze la pelicula Superman II, care îl avea protagonist tot pe Christopher Reeve. Dar, nu a putut să termine filmul, pentru că a fost înlocuit de producători. Și asta pentru că la un moment dat a depășit bugetul. Așa că Superman II, lansat în anul 1980, a fost refăcut de Richard Lester. În anul 2006 a fost lansată și versiunea în regia lui Donner.

A fost un regizor de referință pentru că a lansat curentul filmelor făcute după benzi desenate. Cazul Superman, urmat de multe alte exemple, printre care și Batman. „SUPERMAN-ul lui Richard Donner este ADN-ul, elementul fundamental din care au fost construite ulterior toate filmele bune cu super-eroi. Ne-a făcut pe toți să credem că un om ar putea zbura”, a spus Dan Slott, un renumit creator de benzi desenate.