Evenimentul Zilei > Actualitate > Rapperul și actorul Biz Markie a murit în brațele soției. Avea 57 de ani. Boala de care suferea de mulți ani i-a fost fatală
Rapperul și actorul Biz Markie a murit în brațele soției. Avea 57 de ani. Boala de care suferea de mulți ani i-a fost fatală

Rapperul și actorul Biz Markie a murit în brațele soției. Avea 57 de ani. Boala de care suferea de mulți ani i-a fost fatală

A murit, la vârsta de 57 de ani, Biz Markie, artist care se remarcase în hip-hop și în cinematografie. El suferea de mai multă vreme de diabet.

Biz Markie, cântăreț de rap și actor american, a murit, vineri, la vârsta de 57 de ani. Artistul devenise cunoscut după lansarea hitului „Just a Friend”. Agentul său a anunțat că, „pionierul hip-hop Biz Markie a murit liniştit”, având-o alături pe soţia lui, Tara.

Biz Markle suferea de multă vreme de diabet

„Biz a creat o moştenire de măiestrie care va fi veşnic sărbătorită de colegii săi din industrie şi de fani ale căror vieţi le-a putut atinge prin muzică pe parcursul a 35 de ani”, a mai afirmat impresarul.

De mai multă vreme, Biz Markie suferea de diabet. El s-a stins din viață din cauza unor complicații provocate de această boală.

Biz Markie, numit Marcel Theo Hall, s-a născut în 1964 la Harlem (New York) şi a crescut în Long Insland. Şi-a început cariera muzicală susţinând recitaluri în cluburi de noapte şi la facultăţi, devenind membru al grupului Juice Crew al lui Marley Marl, asigurând partea de beatbox.

Scandal după lansarea celui de-al doilea album

Albumul lui de debut, „Goin’ Off”, a apărut în 1988 şi a cuprins piese ca „Make the Music With Your Mouth, Biz”, „Vapors” şi „Nobody Beats the Biz”, care l-au ajutat să pătrundă în Billboard Hot 100. „The Biz Never Sleeps” i-a urmat după un an şi single-ul „Just a Friend”.

Odată cu cel de-al treilea album, „I Need a Haircut” (1991), Markie a provocat un scandal. Compozitorul Gilbert O’Sullivan l-a dat în judecată pentru că rapperul a folosit fără permisiune tema „Alone Again (Naturally)”. Judecătorul a decis împotriva lui Markie. Rapperul a făcut referire la acest caz pe următorul lui album, „All Samples Cleared!” (1993).

A renunţat treptat la înregistrări şi a avut câteva colaborări cu Beastie Boys, atât pe albume, cât şi live. În anul 2003, Markie a lansat un alt album, „Weekend Warrior”.

Pe lângă muzică, el a avut numeroase apariţii în filme şi programe de televiziune. Între producţii se numără filmul „Men in Black II” (2002) şi show-ul pentru copii „Yo Gabba Gabba”, conform news.ro.