Anchetatorii au transmis că după decesul victimei S.R., schimbarea încadrării juridice va fi schimbată în omor calificat. Asta se va face după efectuarea autopsiei şi întocmirea concluziilor preliminare privind cauza decesului de către I.M.L.

Oamenii legii au aflat că gestul studentului a fost premeditat. El a cumpărat 1,7 litri de benzină cu doar câteva ore înainte de a-şi incendia vecina. În momentul în care a întâlnit-o pe scară, bărbatul a aruncat mai mult de jumătate de litru de benzină pe femeie şi i-a dat foc folosind o brichetă.

„În sarcina inculpatului s-a reţinut în fapt că, în data de 13.07.2021, în jurul orei 14:20, în timp ce se află pe casa scării, în faţa apartamentului său de la nr. 2, situat în imobilul din Timişoara, str. Bucureşti, nr.15, a aruncat mai bine de jumătate de litru de benzină pe vecina sa de bloc S.R., ce locuieşte la apartamentul nr. 6, după care i-a dat foc cu o brichetă.

Un caz la fel de şocant a fost înregistrat la 7 mai, când un bărbat din Vaslui și-a incendiat soția. În aceeaşi lună, o femeie din Botoşani şi-a stropit soțul cu benzină și apoi i-a dat foc. De asemenea, în octombrie 2020, o femeie din judeţul Caraş Severin a fost incendiată pe stradă de iubitul nervos.

Arsuri de gradul III pentru victimă

Inculpatul a săvârşit fapta cu premeditare, cumpărând în cursul dimineţii o cantitate de aproximativ 1,7 litri de benzină de la o staţie peco din Timişoara. Victima S.R. a suferit arsuri de gradul III pe toată suprafaţă corpului, acestea fiind de natură să-i pună în pericol viaţa, fiind transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate”, au transmis reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Drept urmare, inculpatul a fost reţinut pentru 24 ore. Mai trebuie spus că studentul de 22 de ani şi-a recunoscut fapta. „La aceeaşi dată, dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pe o perioada de 30 de zile.

Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept în care a fost comisă fapta.  Având în vedere că în cursul dimineţii de azi, 14.07.2021, a survenit decesul victimei S.R., urmează că după efectuarea autopsiei şi întocmirea concluziilor preliminare privind cauza decesului de către I.M.L. Timişoara, procurorul de caz să dispună asupra schimbării încadrării juridice în infracţiunea de omor calificat”, au completat procurorii.