Corneliu Turianu avea 76 de ani, iar boala care l-a țintuit la pat a debutat în urmă cu o lună și i-a curmat viața fără ca familia să știe, în acest moment, un diagnostic clar și, evident, cauzele decesului. Moartea a survenit ca urmare a unui stop cardiac, dar numai autopsia va lămuri ce l-a produs.

Cariera de magistrat a lui Turianu a fost întreruptă brusc, din dispoziție politică. Greșeala de neiertat s-a produs la momentul alegerilor din 1996. Atunci, judecătorul Corneliu Turianu, președintele TMB, a decis că Ion Iliescu nu mai poate candida la președinție fiindcă și-a îndeplinit cele două mandate la care avea dreptul conform Constituției. A fost pentru prima oară când o instanță dădea o hotărâre împotriva șefului statului, aflat în exercițiu funcțiunii.

Iliescu a candidat, totuși, iar Turianu a ieșit din sistem. Și-a continuat cariera la CNSAS, iar o legislatură a fost și senator din partea PDL. Până l-a doborât boala, a lucrat la CNSAS și nu a obosit să lupte pentru crezurile sale din domeniul justiției și să demonstreze că legea trebuie să fie puterea supremă. Evenimentul zilei prezintă familiei sincere condoleanțe!