Hugo Alfredo Santillan a luptat împotriva uruguayanului Eduardo Javier Abreu, la categoria semiuşoară.

În repriza a patra, argentinianului a început să-i curgă sânge din nas. Până la finalul meciului, Santillian a fost foarte aproape de afi făcut K.O.

Santillan a leşinat imediat după ce s-a anunţat decizia, fiind transportat imediat la spital.

„După ce a ajuns la spital, el a avut mai multe crize de insuficienţă renală şi nu a mai ieşit din comă. El a suferit un edem cerebral şi nu şi-a mai revenit. Edemul s-a înrăutăţit, afectând funcţionarea celorlalte organe”, a declarat medicul Graciela Olocco de la spitalul Agudos San Felipe.

Sportivul a fost supus unei intervenţii pe creier pentru îndepărtarea unui cheag de sânge, dar a murit după ce a suferit un stop cardiac, la ora locală 00.35.

Santillan era fiul unui alt boxer profesionist, Hugo Alfredo Santillan, şi avea în palmares 19 victorii, şase înfrângeri şi două partide încheiate la egalitate.

În urmă cu doar câteva zile, un alt boxer a decedat.

Rusul Maxim Dadaşev a decedat, marţi, la vârsta de 28 de ani, din cauza rănilor suferite în meciul cu Subriel Matias din Puerto Rico, care a avut loc vineri.

Dadaşev a vomitat pe drumul spre vestiare şi a fost transportat de urgenţă la spital, cu hemoragie craniană. El a fost operat şi plasat în comă indusă. Medicii au afirmat că sportivul a suferit grave leziuni craniene.

Boxerul era născut la Sankt Petersburg, dar stabilit în California. Dadaşev era neînvins la profesionişti în 13 meciuri disputate, romaniatv.net

Te-ar putea interesa și: