Evenimentul Zilei > Actualitate > A ÎNNEBUNIT lumea. Mii de oameni DONEAZĂ bani pentru a SCOATE Grecia din faliment
A ÎNNEBUNIT lumea. Mii de oameni DONEAZĂ bani pentru a SCOATE Grecia din faliment

A ÎNNEBUNIT lumea. Mii de oameni DONEAZĂ bani pentru a SCOATE Grecia din faliment

Un britanic a lansat, ieri, o campanie mai puțin obișnuită de strângere de fonduri, prin care dorește să adune suma de 1,6 miliarde de euro, cuantumul tranșei pe care Grecia trebuia să o achite astăzi Fondului Monetar Internațional.

Campania, denumită "Fondul de salvare al Greciei", a strâns deja 251.184 de euro (marți seara, la ora 21.00) de la 16.288 de persoane. La un moment dat, traficul de pe pagina web indiegogo.com, care găzduiește strângerea de fonduri, era atât de mare, încât site-ul nu a putut fi accesat o bună perioadă de timp.

În pledoaria sa din descrierea campaniei, britanicul Thom Feeney spune că, deși 1,6 miliarde de euro pare o sumă extraordinar de mare, dacă ar fi împărțită la cei 503 milioane de locuitori ai Europei, atunci totul s-ar reduce la 3 euro de persoană. Ceea ce ar însemna, în opinia londonezului impresionat de situația grecilor, un prânz format dintr-o salată cu brânză feta și ulei de măsline.

În consecință, europenii sunt îndemnați să doneze trei euro statului grec achiziționând fie o carte poștală cu autograful premierului elen Alex Tsipras. Sau șase euro în schimbul unei salate cu brânză feta și ulei de măsline, ori 10 euro pentru o sticlă de uzo. Iar pentru cei care se simt și mai mărinimoși, există varianta achiziționării, cu 25 de euro, a unei sticle de vin grecesc.