Evenimentul ZileiActualitateA fost străpuns tunelul rutier de pe Calea Văcăreşti. Ce se întâmplă la Piaţa Sudului

A fost străpuns tunelul rutier de pe Calea Văcăreşti. Ce se întâmplă la Piaţa Sudului

A fost străpuns tunelul rutier de pe  Calea Văcăreşti. Ce se întâmplă la Piaţa Sudului
A fost realizată străpungerea la Pasajul Piaţa Sudului, un pas decisiv pentru finalizarea acestui obiectiv de maximă importanţă pentru fluidizarea traficului din Capitală

Primăria Capitalei continuă execuţia lucrărilor la Pasajul Piaţa Sudului, stadiul întregului proiect fiind de 76%. În momentul de faţă lucrările la pasajul rutier şi pasajele pietonale sunt realizate în proporţie de aproximativ 60%.  

Mai exact, a fost finalizată străpungerea tunelului rutier pe sensul Niţu Vasile – Calea Văcăreşti, urmând ca până la finalul acestei luni să se finalizeze străpungerea întregului tunel, respectiv şi sensul Calea Văcăreşti – Niţu Vasile. Odată finalizate aceste săpături pot fi accelerate lucrările la structura de rezistenţă a pasajului.

Au mai ramas de executat:

– Finalizarea devierii reţelei de fibra optică Netcity, reîntregirea reţelei RATB;
– Realizarea reţelei noi de semaforizare, respectiv iluminat public;
– Finalizarea structurii pasajului rutier în interiorul tunelului, tronsoanele 2 şi 3 şi a structurii pasajelor pietonale 1 şi 4;
– Realizarea sistemelor de canalizare pluvială  în interiorul tunelului şi de realizare a sistemului rutier al pasajului;
– Refacerea sistemului carosabil şi refacerea amenajărilor urbanistice;
– Finisajele şi lucrările de arhitectură ale pasajelor.

Pasajul Rutier Piaţa Sudului este o lucrare care asigură fluidizarea traficului pe direcţia inelului principal şi pe arterele adiacente inelului median al Municipiului Bucureşti.

Realizarea pasajelor pietonale subterane va reuşi să elimine “conflictele la suprafaţă” dintre circulaţia pietonală şi circulaţia auto. Astfel, realizarea acestora, concomitent cu realizarea pasajului, duce la creşterea timpilor de semaforizare pe culoarea verde, contribuind în acelaşi timp la creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei pietonale în intersecţie.

Lucrarea presupune:

1. Realizarea unui pasaj subteran pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile, cu o lungime  totală de 356 m- din care:

     – rampa Văcăreşti – 111 m ;

     – rampa Niţu Vasile – 160 m ;

     – lungime în subteran – 85 m ;

     – înălţimea liberă a pasajului subteran va fi de 5m;

2. Realizarea a patru pasaje pietonale în intersecţie, pe direcţia Str. Niţu Vasile – Calea Văcăreşti, de o parte şi de alta a pasajului rutier şi către staţiile de tramvai.

3. Realizare legătura pietonală prin pasaj subteran între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai aflate pe Şos. Olteniţei.

4. Lucrări de modernizare a carosabilului şi trotuarelor în intersecţia Calea Văcăreşti – Şos. Olteniţei – Str. Niţu Vasile prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulaţie. Realizarea localelor, adiacente rampelor pasajului rutier, cu câte două benzi pe sens atât pe Calea Văcăreşti cât şi pe str. Niţu Vasile.

5. Modernizarea utilităţilor aferente obiectivului de investiţii (energie electrică, alimentare cu apă, canalizare, iluminat) ;

6. Refacerea liniei de tramvai existente atât pe Calea Văcăreşti cât şi pe Şoseaua Olteniţei, precum şi lucrări pentru liniile de troleibuz aflate în zonă.

7. Amenajări peisagistice.

 


Accesează: