A fost dezvoltat cel mai mic dispozitiv pe care se pot stoca date electronice. Proiectul este revoluționar

A fost dezvoltat cel mai mic dispozitiv pe care se pot stoca date electronice. Proiectul este revoluționar

Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au pus la punct o tehnologie extrem de avansată, legată de dispozitivele pe care se pot stoca datele.

Cercetătorii de la Universitatea Tel Aviv (Israel) au anunțat că au dezvoltat „cea mai mică tehnologie din lume”, care vizează stocarea informațiilor pe cel mai mic dispozitiv cunoscut oamenilor. Suportul respectiv este compus dintr-un strat de bor cu un atom de grosime și un strat de azot cu un atom de grosime, care alunecă unul peste celălalt.

Dispozitive minuscule, care vor stoca o cantitate impresionantă de informații. Descoperirea este una revoluționară

Este capabil să stocheze informații electronice. Cei de la Universitatea Tel Aviv au afirmat că o astfel de stocare „poate îmbunătăți semnificativ dispozitivele electronice în ceea ce privește viteza, densitatea și consumul de energie”. Dispozitivele de stocare nano-state-of-the-art actuale au o grosime de cel puțin 100 de atomi.

Foarte important pentru ceea ce au descoperit cercetătorii din Israel este legat de faptul că numărul mai mic de atomi din dispozitive permite îmbunătățirea vitezei și reducerea consumului de energie. „Cercetările noastre au avut la bază curiozitatea cu privire la comportamentul atomilor și electronilor din materiale solide. Comportament care a generat multe dintre tehnologiile care susțin modul nostru de viață modern”, a afirmat Moshe Ben Shalom, profesor la Universitatea din Tel Aviv.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Tehnologia ar putea să aibă și alte aplicații, în alte domenii, dincolo de stocarea informațiilor”

„Structura subțire permite stocarea pe baza capacității cuantice a electronilor de a sări rapid și eficient prin bariere care au doar câțiva atomi grosime”, a mai spus profesorul.

Maayan Wizner Stern, doctorand, omul care a condus studiul, a spus că această tehnologie ar putea avea alte aplicații, dincolo de stocarea informațiilor.

„Ne așteptăm ca această tehnologie să contribuie la detectoare, stocarea și conversia energiei, interacțiunea cu lumina etc. Provocarea noastră, așa cum o vedem noi, este de a descoperi mai multe cristale cu grade noi și alunecoase de libertate”, a precizat profesorul Stern, vorbind despre descoperirea revoluționară.