Evenimentul Zilei > Social > A fost aprobat medicamentul care tratează 90% din cazurile de TBC
A fost aprobat medicamentul care tratează 90% din cazurile de TBC

A fost aprobat medicamentul care tratează 90% din cazurile de TBC

Food and Drug Administration din SUA a aprobat, miercuri, Pretomanid, un nou medicament pentru tratarea TBC-ului. Testele au demonstrat că acesta are o eficiență de 90%, ceea ce face din el un medicament – vedetă în tratarea bolii.

Noul medicament promite să vindece 90% din cazurile de tuberculoză rezistente la tratamentul medicamentos de lungă durată.

Anual, 1,6 milioane de oameni mor de TBC în lume.  Medicii arată că timp de decenii tuberculoza a fost tratată ineficient, ceea ce a generat o serie de tulpini ale bacilului Koch rezistante la medicamente. Această problemă este acută mai ales în țările sărace.

Pretomanid este primul medicament de tuberculoză conceput de un grup nonprofit, TB Alliance, care a apelat la organizații de caritate și al unor agenții guvernamentale. Acesta se administrează împreună cu alte două antibiotice, pentru eficiență.

Potrivit TB Alliance Pretomanid nu numai că scurtează, dar și îmbunătățește tratamentul pentru cazurile cel mai greu de tratat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.