Evenimentul ZileiMondenA fost anunțată apocalipsa economică. Semnele clare că urmează dezastrul

A fost anunțată apocalipsa economică. Semnele clare că urmează dezastrul

A fost anunțată apocalipsa economică. Semnele clare că urmează dezastrul
Analiștii economici anunță un dezastru fără precedent pe piața de consum. Și asta după ce Gap, Victoria’s Secret, Walmart sau Sears au închis numeroase magazine în anul 2019. Previziunile sunt negative.

Comerțul cu amănuntul a înregistrat  în SUA, în acest an, una dintre cele mai grele perioade, mii de magazine fiind închise în întreaga țară și mii de locuri de muncă dispărând. Rețele de magazine celebre , de la Gap și Victoria’s Secret, la Kmart, Sears și JC Penny, au fost afectate,  scrie g4media.ro.

Aceeași situație a fost semnalată și în Canada,  mari companii americane  dar și cele locale canadiene, închizând  sute de magazine și trimițând mii de angajați în șomaj. Potrivit experților,odată ce comerțul electronic câștigă tot mai mult teren, tot mai multe magazine de firmă se vor închide, procesul urmând să  continue și în anul următor, când alte mii de magazine își vor închide porțile în cele două țări din America de Nord.

O estimare realizată de Coresight Research, arată că  numărul magazinelor care s-au închis până în acest moment în 2019 în Statele Unite este de peste 9.000, comparativ cu cele 5.800 închise  în 2018.

Potrivit firmei de  analiză și consultanță,  numărul locațiilor închise ale  firmele mari ar putea atinge 12.000 până la sfârșitul anului, o cifră considerată „amețitoare.” Business Insider consideră că este vorba de „o apocalipsă a comerțului cu amănuntul,” citând estimările  făcute de firma imobiliară CoStar Group, potrivit căreia firmele americane mari din domeniul comerțului cu amănuntul au închis un număr record de 102 milioane de metri pătrați de spații comerciale în 2017. Recordul a fost bătut în anul 2018, prin închiderea altor 155 de milioane de metri pătrați de spații comerciale.

Pe lista celor mai importante magazine închise în anul 2019 figurează   Payless ShoeSource, 2.500 de magazine (firma și-a anunțat falimentul în februarie, în ceea ce experții consideră cel mai mare faliment din istorie în industria cu amănuntul),  Gymboree: 805 magazine (Gymboree Group a mai închis aproape 400 de magazine Gymboree și Crazy 8 în 2017), Dress Barn: 605 magazine (toate magazinele deținute de Ascena Retail Group), Charlotte Russe: 520 de magazine (în acestea sunt incluse și 10 magazine Peek Kids), Fred’s: 520 de magazine (compania și-a declarat falimentul în septembrie), Family Dollar: 390 de magazine, Shopko: 371 de magazine (firma închide toate magazinele după ce nu a reușit să găsească un cumpărător), ,Avenue: 222 de magazine (toate locațiile sale din 33 de state americane), Walgreens: 200 de magazine în SUA, GameStop: între 180 și 200 de magazine la nivel global


Accesează: