A doua rectificare bugetară

A doua rectificare bugetară

Pentru a cincea oară, în decursul unui an şi jumătate, Executivul pregăteşte o nouă modificare în buget. Ministerele vizate sunt Transporturile şi Apărarea, două instituţii care vor primi fonduri suplimentare. Pe lângă acestea, Ministerul Agriculturii cere aproape 600 de milioane de lei pentru a-şi umple golurile din buget.

În 2008, este pentru a doua oară când Guvernul va aproba o nouă rectificare bugetară, de data asta însă pentru da mai mulţi bani ministerelor.

Prima rectificare din 2008 a fost aprobată în martie, cand deficitul bugetar a fost redus de la 2,75% la 2,3% din Produsul Intern Brut. Bugetele ministerelor au fost atunci serios reduse. Cele mai mari sume au fost taiate de la Apărare, Agricultură, Sănătate şi Educaţie.

Ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, declara în aprilie că, la a doua rectificare, vor fi acordate fonduri suplimentare ministerelor Apărării şi Transporturilor. Adică, celor două instituţii cărora în martie le-au fost tăiate 900 de milioane de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe lângă acestea, Ministerul Agriculturii cere Finanţelor aproape 600 de milioane de lei pentru a-şi acoperi golurile din buget. Executivul a rectificat bugetul de mai multe ori atât în 2007, cât şi în 2006.

Anul trecut, bugetul a fost revizuit de trei ori, iar în urmă cu doi ani de patru ori.

(15:00)