Un farmacist indian, K. Sivanesan, în vârstă de 47 de ani, a murit, iar patronul său a fost transportat la spital, după ce au testat pe propria piele un decoct pe care îl realizaseră în speranţa vindecării de COVID-19, a declarat sâmbătă poliţia, citată de AFP.

Cei doi lucrau pentru o companie specializată în fitoterapie şi au realizat un cocktail chimic – un amestec de oxid nitric și nitrat de sodiu – pe care, din motive doar de ei știute, l-au considerat eficient în tratarea COVID-19.

Farmaciștii s-au documentat pe internet şi au cumpărat ingredientele de la o piaţă locală. Apoi le-au amestecat într-un laborator improvizat, într-o locuință dintr-o localitate din sud-estul Indiei, Chenai. Tot aici și-au administrat presupusul tratament, dar efectele n-au fost cele așteptate.

Dimpotrivă, K. Sivanesan a murit pe loc, potrivit şefului poliţiei locale, Ashok Kumar, iar patronul său a fost internat în spital.

În prezent nu există niciun medicament sau vaccin pentru COVID-19, iar acest lucru a declanşat o cursă mondială pentru a găsi un remediu pentru această boală care a ucis mai bine de 300.000 de persoane.

În urmă cu câtva timp, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a făcut o declarație controversată, sugerându-le oamenilor de știință să testeze posibilitatea de a injecta dezinfectanți în corpul uman pentru a distruge noul coronavirus.