Cetățeanul turc se afla la volanul unui tir atunci când a fost oprit la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF). În acte, tir-ul figura a fi încărcat cu șervețele din Turcia, cu destinația România.

„Procedând la verificarea mijlocului de transport, poliţistii de frontieră au observat că șnurul de siguranță al semiremorcii este secționat și relipit, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă. În urma controlului amănunţit, poliţistii de frontieră au descoperit, ascunsă în spatelele unui rând de cutii de şerveţele, zeci de bax-uri ce conțineau cantitatea totală de 39.518 flacoane cu parfum, ce purtau insemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute”, se arată în comunicatul IGPF.

La cercetări, şoferul a declarat că a fost angajat de un conaţional să transporte în România camionul încărcat cu şerveţele şi nu avea cunoştinţă despre faptul că în camion se află şi parfumuri.

Întreaga cantitate de parfumuri, în valoare estimată de 2.469.875 euro dacă ar fi fost comercializată ca produs de marcă, a fost predată Biroului Vamal Giurgiu.

Turcul este cercetat pentru infracțiunile de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similar și folosire de acte nereale.