Evenimentul Zilei > Actualitate > A concurat de unul singur și a ieșit pe locul doi. Examen cu cântec pentru șefia Poliției Olt
A concurat de unul singur și a ieșit pe locul doi. Examen cu cântec pentru șefia Poliției Olt

A concurat de unul singur și a ieșit pe locul doi. Examen cu cântec pentru șefia Poliției Olt

Comisarul șef Mihai Mihalache a candidat de unul singur pentru șefia Inspectoratului Județean de Poliție Olt și, ca într-un banc prost, a ieșit pe locul 2.

Singurul candidat pentru funcția de șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Olt, care a avut loc zilele acestea, a fost comisarul șef Mihai Mihalache. În prezent acesta ocupă poziția de inspector șef adjunct în cadrul structurii. Cu toate acestea el nu a reușit să treacă examenul și a obținut nota 5,63, fiind declarat respins.

Comisarul șef s-a prezentat sigur de el la proba de interviu, însă comisia de examen, formată din chestorul Florentin Brăcea, director adjunct al IGPR, comisarul șef Vasile Armașu, director Ordine Publică din IGPR și comisarul șef Marian Nicolae Bucur, director al direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din IGPR nu i-a apreciat prestația.

El a răspuns evaziv la întrebările comisiei, conform publicației Sursa Zilei bâlbâind cele mai multe dintre răspunsuri. El a fost respins cu nota 5,63, în condițiile în care pentru a trece, avea nevoie de minim 7.00.

După ce a picat examenul, comisarul șef Mihai Mihalache are posibilitatea să conteste rezultatul, în termen de 24 de ore de la afișarea acestuia.

Mihalache a fost interimar timp de un an

Drept urmare, comisarul șef Mihalache va rămâne împuternicit pentru funcția de adjunct, până la organizarea unui alt concurs. Funcția de șef al IPJ Olt o deține în acest moment un alt comisar șef, Ionuț Ilinca. Cei doi abia ce au făcut rocada pentru funcții la conducerea IPJ Olt.

Comisarul șef Mihai Mihalache a ocupat funcția de șef al IPJ Olt timp de un an, adică două mandate a câte 6 luni, în perioada 16 iunie 2020 – 15 iunie 2021. El l-a înlocuit pe comisarul șef Vasile Armașu, care a fost avansat în IGPR ca director al Direcției de Ordine Publică.

Interesant este că Vasile Armașu a făcut parte din comisia de examinare care l-a picat pe Mihai Mihalache la examen.

Un polițist cu proptele politice solide

Despre Mihai Mihalache, presa locală scrie că ar fi prieten cu senatorul și președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, la rându-i fost polițist. Despre Mihai Mihalache se spune că ar fi făcut parte din comisia de examinare pentru concursul de avansare în corpul ofițierilor la care a participat propria soție, Lavinia. De altfel, aceasta a fost unul dintre cei doi candidați care au promovat proba orală.

Concursul s-a ținut în luna februarie a acestui an. Conform presei locale, examenul ar fi trebuit anulat, dat fiind suspiciunile de conflict de interese. Conducerea Poliției Române nu a făcut-o, astfel că rezultatul a rămas în picioare, iar Lavinia Mihalache a promovat din agent, inspector de poliție.