Evenimentul Zilei > Actualitate > A apărut site-ul care îţi spune unde sunt locuri libere la vaccinare. Cum îl poţi folosi
A apărut site-ul care îţi spune unde sunt locuri libere la vaccinare. Cum îl poţi folosi

A apărut site-ul care îţi spune unde sunt locuri libere la vaccinare. Cum îl poţi folosi

vaccin.live este site-ul car a apărut recent şi care îţi spune unde sunt locuri libere la vaccinare.

Cu 4 zile înainte de activarea platformei programare.vaccinare-covid.gov.ro, cei care doresc să se vaccineze mai repede o pot face folosind vaccin.live. Platforma creată de un grup din Sibiu este foarte uşor de folosit.

Odată deschisă pagina, consultaţi zona în care doriţi să mergeţi la vaccinare şi vedeţi dacă sunt locuri libere. Asta doar dacă în zona în care locuiţi nu sunt disponibile vaccinurile împotriva Covid-19.

A apărut site-ul care îţi spune unde sunt locuri libere la vaccinare

„Am dezvoltat această platformă cu singurul scop de a contribui la eforturile comune privind combaterea și prevenirea pandemiei actuale.

Echipa VACCIN●LIVE a implementat un sistem simplu și eficient de a prezenta, aproape în timp real, informațiile publice referitor la numărul de locuri pentru vaccinare disponibile în centrele de vaccinare într-un mod grafic util, anume prin harta județelor interactivă.

Așadar userul/persoana interesată, poate vizualiza prin simpla accesare site-ului în primul rând dacă sunt locuri disponibile iar în cazul în care nu sunt locuri libere, poate crea o notificare prin E-mail si optional si SMS.

VACCIN●LIVE este un serviciu oferit gratuit si nu intenționăm să taxăm utilizatorii pentru serviciul de notificare.

Programările pentru vaccinarea împotriva COVID-19 se pot face online, pe site-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro, la medicul de familie sau prin intermediul unui call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25

Nu suntem entitate oficiala. Sursa date: #ROVACCINARE”, se arată pe vaccin.live.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a explicat recent că persoanele care doresc să se înscrie pentru vaccinare o pot face de la 15 martie. La această dată vor fi deschise liste de așteptare pentru fiecare centru de vaccinare.

Pe aceste liste se vor putea înscrie inclusiv persoanele eligibile pentru etapa a treia de vaccinare. Prioritate vor avea în continuare persoanele vulnerabile și angajații din sectoarele esențiale, aşa cum au stabilit autorităţile.

Gheorghiţă a mai spus că imunizarea efectivă a populației generale va începe după jumătatea lunii aprilie. Până atunci, cei interesați se pot înscrie pe listele de așteptare, care vor fi prioritizate pentru persoanele vulnerabile.