Evenimentul Zilei > Social > A apărut motocicleta zburătoare. Poate atinge 100 de km/oră. Cât costă acest mijloc de transport al viitorului – Video
A apărut motocicleta zburătoare. Poate atinge 100 de km/oră. Cât costă acest mijloc de transport al viitorului – Video

A apărut motocicleta zburătoare. Poate atinge 100 de km/oră. Cât costă acest mijloc de transport al viitorului – Video

O companie japoneză a inventat motocicleta zburătoare. Prototipul a fost prezentat în premieră în SUA. Prețul nu este însă pentru oricine, dar producătorul spune că va realiza și variante mai ieftine.

Motocicleta zburătoare, care ne poate scăpa de aglomerația din trafic, a devenit realitate. Nu este însă pentru oricine. Prețul ei se apropie de 800.000 de dolari, dar vor fi produse și variante mult mai ieftine.

Viteză de 100 km/oră

Compania japoneză Aerwins Technologies a prezentat prototipul motocicletei zburătoare la Salonul Auto Nord-American de la Detroit, reltează Reuters.

Motocicleta zburătoare se numește Xturismo și poate deplaseaza cu o viteză de 100 de kilometri pe oră, timp de maximum 40 de minute. Poate fi deci o soluție pentru a evita aglomerația din marile orașe, dar nu poate fi folosită pe distanțe mari. Producătorii spun că va fi scoasă la vânzare începând cu  anul 2023.

Prototipul cântăreşte 300 kg, are o capacitate de încărcare de 100 kg, 3 metri lungime, 2,4 metri lăţime şi 1,5 metri înălţime. Cât privește propulsia XTurismo, aceasta este asigurată de un motor hibrid Kawasaki, care este electric, dar poate funcționa și pe benzină.

Preț piperat

Motocicleta zburătoare nu este însă deloc ieftină. Xturismo costă în prezent 777.000 de dolari, dar compania producătoare a anunțat că va dezvolta un model mai mic anul viitor. Începând cu anul 2025 Aerwins Technologies va scoate pe piață un model integral electric, la preţul de aproximativ 50.000 de dolari.

Producătorul spune că aceste motociclete zburătoare ar putea fi folosite de firmele de curierat și ar putea fi eficente deoarece pot evita aglomerația din trafic.

„Mă simt de parcă am 15 ani, proaspăt ieşit din Războiul Stelelor“,  a declarat Thad Scott, şeful salonului auto de la Detroit, care a avut ocazia să testeze prototipul, potrivit Mediafax.

Aerwins Technologies, compania care a realizat motocicleta zburătoară, a început să producă drone și vehicule aeriene fără pilot. Shuhei Komatsu, CEO-ul companiei a declarat că este un mare fan al seriei Războiul Stelelor și că modelul a fost inspirat din peliculele americane.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: