Iranul avertizează în privinţa unui al Treilea Război Mondial şi nu exclude un atac preventiv împotriva Israelului

Iranul avertizează în privinţa unui al Treilea Război Mondial şi nu exclude un atac preventiv împotriva Israelului

Un comandant al Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului iranian, a dat asigurări că un atac al Israelului împotriva Iranului ar declanşa "un al Treilea Război Mondial", avertizând totodată asupra unei posibile lovituri "preventive" a Teheranului.

Dacă Israelul şi Iranul s-ar angaja într-o confruntare militară, "aceasta s-ar transforma într-un al Treilea Război Mondial", a avertizat generalul Amir Ali Hajizadeh, comandantul aviaţiei militare, pentru postul iranian în limba arabă Al-Alam.

În cazul în care un atac israelian ar părea iminent, "este posibil să lansăm un atac preventiv. Însă nu vedem acest lucru deocamdată", a afirmat generalul. Fie că SUA şi-ar da sau nu consimţământul asupra unei lovituri israeliene, Iranul ar ataca bazele americane din Bahrein, Qatar şi Afganistan, a adăugat Hajizadeh.

Liderii israelieni ameninţă regulat cu lovituri împotriva instalaţiilor nucleare iraniene pentru a împiedica această ţară să construiască bomba atomică, în pofida faptului că Teheranul insistă asupra caracterului civil al programului său nuclear.

Ne puteți urmări și pe Google News

Israelul, considerat a fi singurul stat din regiune care deţine arma atomică, apreciază că programul nuclear iranian reprezintă o ameninţare la adresa existenţei sale.

Sâmbătă, generalul Mohammad Ali Jafari, comandantul-şef al Gardienilor Revoluţiei, a apreciat că războiul Israelului împotriva Iranului "va sosi în cele din urmă" şi că ţara sa este pregătită pentru o astfel de confruntare, care ar provoca distrugerea statului evreu, potrivit AFP. Aceasta a fost pentru prima oară când un înalt responsabil iranian recunoaşte oficial posibilitatea unui conflict armat cu Israelul.