Social
Musaca de post, o mâncare ușoară și fără gluten. Nu îngrașă
- Iulia Moise
- 25 noiembrie 2024, 09:15
Această musaca de post este o mâncare foarte ușoară și reconfortantă, de care ai nevoie în această perioadă din an. O particularitate a acestei rețete este că nu are gluten.
Fiecare porție conține 347 kcal, 17g proteine, 45g carbohidrați (dintre care 11g zaharuri), 9g grăsimi (dintre care 5g saturate), 9g fibre și 1,1g sare.
Musaca de post, o mâncare ușoară care nu îngrașă
Timp de preparare: mai puțin de 30 de minute
Timp de gătire: 30 de minute până la 1 oră
Porții: 4–6
Produs dietetic, de post.
Ingredientele necesare preparării musacalei de post
Ingrediente:
- 160g linte roșie;
- 650g cartofi, spălați;
- 1 linguriță de ulei de măsline;
- 2 cepe, tocate mărunt;
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt;
- 4 crenguțe de cimbru, frunzele desprinse;
- ½ linguriță de oregano uscat;
- ½ linguriță de scorțișoară măcinată;
- 1 lingură de piure de roșii;
- conservă de 400g roșii tocate;
- 1 cub de supă de legume;
- ½ linguriță de sare de mare;
- 2 vinete mari, tăiate subțire;
- 2 linguri de pătrunjel cu frunze plate, tocat grosier;
- 250g ricotta;
- 50g tofu ras;
- piper negru proaspăt măcinat.
Musaca de post, cum o preparăm
- Preîncălziți cuptorul la 200C/180C ventilat/Gaz 6.
- Pune lintea într-un castron. Acoperiți cu apă și lăsați la înmuiat.
- Puneți cartofii într-o cratiță, acoperiți cu apă și aduceți la punctul de fierbere. Reduceți focul și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 15–18 minute până devin fragezi.
- Încălziți uleiul într-o tigaie mare, adăugați cepele și gătiți la foc mediu timp de 5–6 minute până când se înmoaie ușor.
- Adăugați usturoiul, cimbrul, oregano și scorțișoara și gătiți timp de 1 minut, apoi adăugați piureul de roșii și gătiți încă 1 minut.
- Adăugați roșiile, sarea și piperul și aduceți la punctul de fierbere. Umpleți conserva de roșii cu apă și adăugați-o în tigaie. Faceți asta încă o dată și adăugați cubul de supă.
- Scurgeți lintea și amestecați-o în sosul de roșii, aduceți-o la punctul de fierbere și lăsați-o să fiarbă la foc mediu, amestecând ocazional, timp de 20 de minute până când lintea este moale și lichidul este aproape complet absorbit.
- Între timp, scurgeți cartofii și clătiți-i sub apă rece până când sunt suficient de răciți pentru a putea fi ținuți în mână. Folosind o lingură, curățați coaja de pe cartofi, apoi tăiați-i în felii de aproximativ 7mm grosime și puneți-i deoparte.
- Încălziți o tigaie grill până devine fierbinte, apoi prăjiți rondelele de vinetele până devin rumenite și moi.
- Puneți jumătate din sosul de linte într-un vas de copt de dimensiune medie, apoi așezați jumătate din cartofi și vinete deasupra. Adăugați deasupra restul de linte, cartofi și vinete.
- Pune ricotta într-un bol mic și amestecă cu tofu ras. Puneți amestecul peste vinete și neteziți-l pentru a acoperi partea de sus.
- Coaceți în cuptor timp de 20–25 de minute, sau până când se coace bine și devine aurie.
- Asezonați cu mărar.
Poftă bună!
Recomandările noastre