Coreea de Nord, topul ciudățeniilor. Au alte reguli la baschet și trăiesc, la propriu, în alt secol

Coreea de Nord, topul ciudățeniilor. Au alte reguli la baschet și trăiesc, la propriu, în alt secolCoreea de Nord. Sursa foto: wikipedia

Coreea de Nord este o țară izolată de regimul comunist condus de liderul Kim Jong-un. Nu multă lume poate să călătorească acolo și tocmai misterul care încojoară acest micuț stat asiatic stârnește curiozitatea și zămislește tot felul de povești, care mai de care mai ciudate. Dar unele dintre ele sunt adevărate și dezvăluie un mod de viață care poate fi interpretat drept bizar de restul lumii.

Tunsorile femeilor, controlate

Femeile pot alege dintre doar 18 coafuri aprobate de guvern. Femeile căsătorite sunt instruite să-și păstreze freza scurtă, în timp ce doamnelor singure li se permit plete mai lungi și mai ondulate.

Bărbații nu au voie să-și lase părul mai lung de 5 cm, în timp ce bărbații mai în vârstă pot purta "plete" de 7 cm. Și ei au la dispoziție 18 tipuri de tunsori

Tipuri de tunsori pentru femei în Coreea de Nord

Tipuri de tunsori pentru femei în Coreea de Nord. Sursa foto: reddit

Calendarul începe cu data de naștere a lui Kim Il-Sung

Oamenii din Coreea de Nord nu trăiesc în secolul 21, ci în al 111-lea an Juche. Calendarul nord-coreean Juche începe din 15 aprilie 1912, data nașterii fondatorului său Kim Il-Sung.

El a fondat Republica Populară Democrată Coreea, pe care a condus-o în calitate de Lider Suprem de la înființarea acesteia în 1948 până la moartea sa în 1994.

Pedepsa de trei generații

Unul dintre cele mai șocante abuzuri ale drepturilor omului în Republica Populară Democrată Coreea este "pedeapsa de trei generații". Dacă o persoană este găsită vinovat de o crimă și încarcerată, întreaga familie, inclusiv părinții și bunicii, vor păți același lucru.

Își cumperi laptop doar cu aprobare

Calculatoarele din Coreea de Nord sunt foarte scumpe și greu de cumpărat. Se spune că aveți nevoie de permisiunea prealabilă de la guvern pentru a cumpăra unul!

Totuși, Coreea de Nord a înregistrat o creștere a vânzărilor de notebook-uri după închiderea școlilor din cauza pandemiei de COVID-19.

Sală de studiu cu internet în Coreea de Nord

Sală de studiu cu internet în Coreea de Nord. Sursa foto: wikipedia

Puteți naviga doar pe 28 de site-uri web

Internetul nord-coreenilor este controlat de regimul comunist. Nord-coreenii au voie să intre doar 28 de site-uri web. Intranetul lor, care se numește „Kwangmyong” sau „Bright”, poate fi folosit gratuit pentru cei care au acces la un computer.

Kim Jong un

Kim Jong un. Sursa foto: wikipedia

Coreea de Nord are propriile reguli la baschet

Dictatorului Kim Jong-un nu i-a plăcut modul în care se juca baschetul, așa că a decis să-l reinventeze. Regulile nord-coreene de baschet spun că slam dunk-urile valorează trei puncte, iar coșurile din ultimele trei minute ale jocului valorează opt puncte.

Revista presei