Gătește sănătos și delicios: rețete de toamnă pe care le vei adora

Gătește sănătos și delicios: rețete de toamnă pe care le vei adora

Recolta de toamnă îţi oferă o mulţime de variante când vine vorba de fructe şi legume. Cu ajutorul lor poţi să pregăteşti reţete delicioase şi sănătoase, pentru toate gusturile şi preferinţele. În plus, fructele şi legumele de toamnă se găsesc uşor şi au de cele mai multe ori preţuri accesibile.

Găseşte mai jos câteva reţete de toamnă delicioase, pe care le vei adora:

Supă de praz

Prazul se număra printre cele mai populare legume în sezonul rece. Este bogat în vitamina C, fier şi magneziu, unde mai pui că se găteşte rapid, fără prea mari bătăi de cap. Dacă vrei să te bucuri de gustul bogat al prazului, fără să petreci toată ziua în bucătărie, îl poţi folosi pentru o supă cremă savuroasă.

Supa cremă de praz se poate prepara cu doar câteva ingrediente. Ai nevoie de praz, cartofi, păstarnac, smântâna şi un strop de ulei sau unt. Cât timp pui legumele la fiert, nu uita să porneşti hota ca să scapi de mirosurile neplăcute.

Poţi să serveşti supa cremă de praz la prânz sau cina, dar şi pe post de gustare, alături de pâine prăjită ori crutoane.

Tartă cu spanac

O tartă sărată reprezintă alegerea perfectă pentru mic dejun, gustare sau chiar pentru prânz ori cina. Se depozitează uşor la frigider şi se poate servi mai multe zile la rând. În plus, se şi transportă uşor, ceea ce o transforma într-o alegere excelentă pentru un prânz la şcoală său birou.

Dacă vrei să prepari uşor o tartă sărată numai bună pentru toamna, spanacul este ingredientul vedetă pe care-l cauţi.

Pentru o tartă cu spanac vei avea nevoie de un aluat potrivit, fie unul preparat în casă, fie unul cumpărat de la supermarket. Mai apoi, va trebui să te ocupi de umplutură pentru tartă. Ai nevoie de ouă, smântână, spanac şi orice tip de brânză doreşti, de la telemea şi până la caşcaval.

Paste cu dovlecei

Pastele cu dovlecei sunt perfecte pentru sezonul rece: au un gust bogat şi se prepară cât ai clipi. Ai nevoie de paste din grâu dur, pe care să le fierbi conform instrucţiunilor de pe ambalaj, dar şi de dovlecei, lămâie, parmezan şi un strop de pudră de usturoi. Pentru sos, căleşte dovleceii în tigaie, iar mai apoi dă-i la blender alături de puţină zeamă de lămâie, pudră de usturoi şi parmezan. Vei obţine un sos cremos şi delicios, perfect pentru o porţie de paşte pe care să o serveşti la cina sau la prânz.

Ca să prepari atât pastele, cât şi sosul de dovlecei mai uşor, e o idee bună să foloseşti o plită electrică. Plita electrică te ajută să găteşti rapid şi uşor o mulţime de feluri de mâncare. În plus, plita electrică e uşor de curăţat şi poate servi ca spaţiu de lucru când nu e folosită.

Ca să achiziţionezi plita electrică la super preţ, urmăreşte reducerile de la Black Friday 2024, care se apropie cu paşi repezi.

Dacă vrei şi o sursă de proteină pentru această reţetă, poţi adăuga pui, creveţi, somon sau curcan.

Smoothie cu fructe şi ghimbir

Ghimbirul este bogat în vitamine şi minerale. Acesta conţine magneziu, fosfor, vitamina C şi vitamina B6, unde mai pui că are o aromă plină de savoare, excelentă pentru sezonul rece.

Ca să prepari un smoothie gustos şi plin de aromă, adauga ghimbirul pe lista de cumpărături. Bineînţeles, vei mai avea nevoie şi de fructele sau legumele preferate. Avantajul smoothieurilor este că se pot prepara cu aproape orice fruct sau legumă, de la măr şi până la spanac, ţelina, fructe de pădure sau mango.

Ca să prepari smoothieul perfect de toamnă, adauga fructele şi/sau legumele preferate în blender, alături de câteva bucăţi mici de ghimbir şi apă sau lapte. Poţi îndulci smoothieul cu miere, zahăr sau ştevia.

Toast cu hummus şi ardei

Ardeiul este o legumă de toamnă perfectă pentru gustări aromate şi sănătoase. Dacă îţi doreşti o reţetă rapidă şi uşor de preparat, pregăteşte pâine prăjită cu hummus şi adăugă peste câteva fâşii de ardei proaspăt. Poţi opta pentru hummus clasic sau variante cu pesto, sfecla ori carne de vită.

Aceasta gustare este perfectă pentru orice moment al zilei, dar şi pentru micul dejun. Se poate transporta uşor dacă vrei să o serveşti la birou sau la facultate şi rezistă foarte bine la frigider. În plus, nu îţi ia decât câteva minute să o pregăteşti şi nu ai nevoie de plita sau cuptor.

Toamna aceasta e momentul să te bucuri de cele mai savuroase reţete. Include în alimentaţia ta preparate cu fructe şi legume de sezon, precum supă de praz, tarta cu spanac, toastul cu hummus şi ardei sau smoothieul cu fructe şi ghimbir.

 

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei