Noul șef al NATO distruge principala linie de atac la Trump

Noul șef al NATO distruge principala linie de atac la Trump Donald Trump și Volodimir Zelenski. Sursa foto: x.com

Noul șef al NATO a distrus, din câteva cuvinte, principala linie de atac la Donald Trump a adversarilor săi de stânga radicală și a presei de peste Ocean.

Nu vă mai faceți griji pentru Trump

„Nu vă mai faceți griji pentru Trump”, a spus Mark Rutte, adăugând că actualul candidat al Partidului Republican pentru Casa Albă înțelege perfect că lupta Ucrainei contra invaziei lui Putin are legătură cu siguranța și securitatea viitoare a SUA.

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a cerut comunității internaționale „să nu se mai îngrijoreze în legătură cu președinția lui Trump” și implicațiile acesteia pentru războiul din Ucraina.

Într-o vizită la Londra, șeful NATO a subliniat că îl cunoaște bine pe Donald Trump. El a spus despre candidatul Republicanilor din SUA că „înțelege perfect și este de acord cu mine că această luptă cu Ucraina nu este doar despre Ucraina, ci și despre siguranță și viitoarea securitate a Statelor Unite”.

Rutte a mai spus că, personal, „nu este îngrijorat” de o victorie a lui Donald Trump, deoarece este „absolut convins” că SUA este alături de Ucraina pentru că înțelege că întreaga SUA ar fi mai puțin în siguranță dacă președintele rus Vladimir Putin ar avea succes în Ucraina.

Trump, acuzat de adversari că nu va susține Ucraina

Comentariile lui Rutte ar putea stârni confuzie în unele capitale europene, care îl acuză pe Trump că ar fi refuzat să spună dacă dorește ca Ucraina să câștige războiul cu Rusia.

Trump a declarat, într-un atac la adresa lui Joe Biden, că acesta nu este capabil să le facă față liderilor autoritari ai lumii, care sunt vicleni și puternici în țările lor. De asemenea, candidatul Republicanilor a promis că va găsi rapid o modalitate de a se ajunge la un final negociat al conflictului din Ucraina.

Comentariile lui Rutte au venit în timpul discuțiilor în trei cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu prim-ministrul britanic Keir Starmer din Downing Street 10, în timpul turneului prin capitalele occidentale al liderului ucrainean, care solicitp ajutor militar suplimentar.

Mark Rutte, NATO

Mark Rutte. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Ce a vorbit Rutte cu Zelesnki

După întâlnire, Rutte le-a spus jurnaliştilor că va fi „la latitudinea aliaţilor individuali” să decidă dacă aprobă utilizarea rachetelor cu rază lungă de acţiune pentru a lovi ţinte în interiorul Rusiei, aşa cum pretinde de mult Zelenski.

„Să nu ne concentrăm pe un singur sistem de arme”, a îndemnat el. „Nu va fi un singur sistem de arme care va face schimbarea. Înțeleg ce întreabă Zelenski, dar, în același timp, el este de acord că există o problemă mai amplă de dezbătut pentru a ne asigura că acestea vor aduce victoria”.

Purtătorul de cuvânt al lui Starmer le-a spus jurnaliştilor că discuţia liderilor s-a concentrat pe „felul în care ajutăm Ucraina să fie în cea mai puternică poziţie în acest moment crucial”.

El a adăugat: „Vrem, evident, să punem Ucraina în cea mai puternică poziție, dar niciun război nu a fost câștigat vreodată cu o singură armă”.

Zelenski urma să-și dezvăluie „planul de victorie” la o întâlnire a înalților lideri ai NATO din acest weekend, dar întâlnirea a fost amânată după ce președintele american Joe Biden s-a retras pentru a supraveghea răspunsul guvernului american la uraganul Milton din Florida, potrivit Politico.

Revista presei