Pluto, în Capricorn și Vărsător. Schimbări spectaculoase în toate semnele zodiacale

Pluto, în Capricorn și Vărsător. Schimbări spectaculoase în toate semnele zodiacale Pluto / Sursa foto: dreamstime.com

Pluto retrograd în Capricorn și Vărsător: Ce înseamnă pentru semnele zodiacale începând cu 11 octombrie?

Zodiile scapă de influența retrogradă a lui Pluto

Prea des, cuvântul „retrograd” stârnește imediat îngrijorarea că orice corp ceresc care se mișcă înapoi va aduce nenorociri în viața ta de zi cu zi. Dar fiecarei planete îi vine rândul să meargă retrograd, încurajând introspecția și auto-reflecția în jurul temelor sale. Apoi, fie în câteva săptămâni, fie în câteva luni, planeta va staționa direct, reluându-și mișcarea înainte. Următoarea planetă care va face exact asta este Pluto, planeta transformării, renașterii, puterii, îndrăgostelii și controlului.

Pluto a fost ultima dată în Vărsători în anul 1778

Începând de vineri, 11 octombrie, la ora 8:34 p.m. ET/5:34 p.m. PT, Pluto va fi direct (cunoscut și ca mișcare înainte sau nu retrograd) în Capricorn. Apoi, va urma aceeași traiectorie prin ultimele grade ale semnului de pământ cardinal până când va trece în semnul de aer fix Vărsător marți, 19 noiembrie, la ora 15:29 ET/12:29 PT. De la acel moment, Pluto va fi ferm în Vărsător până pe 8 martie 2043.

Pentru a înțelege cât de rar este ca Pluto să fie în Vărsător, luați în considerare faptul că ultima dată când a petrecut timp în acest semn fix de aer a fost între 1778 și 1798. Acest tranzit va aduce la lumină adevărurile fundamentale și latura întunecată a temelor vărsătorului, cum ar fi comunitatea, tehnologia și știința (precum IA), cauzele umanității și progresul social.

La nivel personal, s-ar putea să fie necesar să privești cu sinceritate relația ta cu rețelele sociale sau să reflectezi asupra dinamicii puterii în relații care ar putea fi psihologic dăunătoare și necesită schimbare.

Influența lui Pluto în Capricorn și Vărsător

Iată cum va afecta Pluto semnul tău:

Berbec

Pluto începe să se miște înainte prin zona ta de carieră, iar pe parcursul retrogradării și s-ar putea ca tu să fi devenit mai conștient de dinamica toxică din relațiile profesionale care te-au ținut pe loc. Acum le poți gestiona într-un mod mai simplu, poate chiar punând capăt legăturilor care sunt demotivante. Și pe măsură ce Pluto intră în ascendentul tău, vei intra într-o perioadă de aproape 20 de ani în care îți vei reimagina și poate chiar reinventa, relațiile platonice.

horoscop

Horoscop. Sursă foto: Unsplash

Taur

Pluto va avansa inițial în zona ta de aventură și învățare, permițându-ți să te simți împuternicit prin depășirea banalului, abandonarea vechilor moduri de gândire și adoptarea unor noi filozofii. Apoi, planeta regenerării va intra în zona ta de carieră și publică, unde va petrece aproape 20 de ani distrugând vechile moduri de a gestiona conflictele legate de putere și control cu figurile autoritare. Este timpul să-ți revendici propriul sentiment de autoritate și să te aliniezi mai bine cu ambiția ta.

Gemeni

Pe măsură ce Pluto devine direct, va avansa prin zona legăturilor tale emoționale și a resurselor comune, îndemnându-te să renunți la legăturile toxice și să-ți afirmi nevoile în relațiile sănătoase. Vei ieși din această parte a tranzitului simțind că ai o nouă perspectivă asupra sentimentului tău de siguranță și confort, precum și asupra finanțelor comune. Apoi Pluto va trece prin sectorul tău al studiului, alimentându-ți dorința de a-ți revizui credințele, filozofiile și perspectivele. În decursul următoarelor câteva decenii, vei deveni și mai confortabil să ieși din zona ta de confort și să îți deschizi mintea către noi moduri de a gândi despre lume.

Rac

Pluto înaintează în zona ta de parteneriate, unde ai lucrat la autocontrol în legătură cu relațiile tale unu-la-unu. Acum poți acționa inspirat de reflecția, meditația și poate terapia pe care le-ai făcut. Ai putea recunoaște și aborda luptele de putere în curs de desfășurare odată pentru totdeauna. Apoi, Pluto își începe călătoria pe termen lung prin sectorul intimității și al legăturilor emoționale, făcându-te mai conștient de sentimentele dificile care stau la baza relațiilor tale cele mai apropiate. În timp, totul se va clarifica și vei găsi modul în care te sprijini pe alții și cum depind alții de tine și cât de sănătos este acest lucru.

Leu

Pluto își începe mișcarea înainte în zona ta de wellness și rutină zilnică, ceea ce îți afectează profund agitația zilnică. Poate că ți-ai dat seama că îți dorești un echilibru mai bun între viața profesională și cea personală sau că vrei să accelerezi în activitățile tale zilnice de muncă ca niciodată. În orice caz, acum poți face schimbări în această parte a vieții tale. Și pe măsură ce Pluto intră în zona ta de parteneriate, este timpul să examinezi cu lupa problemele de control și putere din relațiile tale unu-la-unu. Schimbări mari în relații sunt la orizont, și deși acest lucru ar putea suna intimidant, aceste schimbări ar putea, în cele din urmă, să te ajute să te simți și mai centrat în sinea ta.

Fecioară

Pluto se mișcă inițial înainte în zona ta de romantism și auto-exprimare, ceea ce te încurajează să adopți noi moduri de a gândi despre cum îți valorifici creativitatea și te distrezi cu un partener sau cu cei dragi. Bucuria și experiențele ușoare, spontane sunt mai importante ca niciodată pentru spiritul tău. Apoi, Pluto se mută în zona ta de bunăstare și rutină, făcându-te încet, dar sigur, mai conștient de cât de mult ai muncit zilnic. Găsirea echilibrului și faptul că te simți puternic, ca rezultat al acelui echilibru este o muncă în continuă desfășurare, una pe care te vei concentra mulți ani de acum înainte.

Balanță

Pluto devine direct în zona ta de acasă, îndemnându-te să acționezi în urma realizărilor pe care le-ai avut în ultimele cinci luni legate de rănile tale emoționale, viața interioară și dinamica provocatoare a puterii. Deși ai putea fi hotărât să menții armonia cu orice preț, meriți și să îți îndrepți energia spre vindecare, ceea ce ar putea, în cele din urmă, să întărească și legăturile familiale. Apoi, Pluto avansează în zona ta de romantism și auto-exprimare. În următorii aproape 20 de ani, vei depune mai multă energie în activități creative, aducând mai multă plăcere în viața ta și îmbrățișând joaca.

Scorpion

Cu Pluto avansând în zona ta de comunicare, conversațiile profunde și semnificative cu prietenii, colegii, frații sau vecinii pot fi revelatoare. Ai putea descoperi că poți învăța destul de multe din aceste interacțiuni, iar apetitul tău pentru a acumula cunoștințe—poate prin dobândirea unui nou set de abilități—este de asemenea stimulat. Apoi, planeta puterii și controlului va fi în zona ta familială, necesitând să te confrunți cu verificări ale realității legate de dinamica și rănile emoționale legate de viața ta interioară. Îmbrățișează-ți înclinația de a experimenta emoțiile într-un mod intens pentru a profita la maximum de acest tranzit pe termen lung.

horoscop

Horoscop. Sursă foto: Unsplash

Săgetător

Pluto devine direct și apoi înaintează în zona ta de bani, unde a fost retrograd din 1 septembrie. Ai reevaluat modul în care îți poți împărtăși cel mai bine talentele și puterea personală în contextul generării de venituri, iar acum poți să îți afirmi activ mai mult control asupra acestei arii a vieții tale. Ești în mijlocul unei transformări impresionante. Apoi, Pluto avansează în sectorul tău al comunicării, intensificându-ți dorința de a accelera proiectele tale de pasiune, oportunitățile de învățare și orice ocazie ai de a te conecta și a genera idei cu alții.

Capricorn

Pentru ultima dată în această viață, Pluto înaintează în zona semnului și a imaginii de sine, unde a petrecut cea mai mare parte a timpului său din 2008. Ai învățat atât de multe pe parcursul acestui tranzit pe termen lung, iar acum, ultimul moment de glorie ar putea implica să arăți cât de mult știi și cât de mult te-ai transformat, ca rezultat al muncii interioare și al confruntării temerilor tale. Apoi, Pluto se mută în zona ta de bani, necesitând să începi o lecție de aproape 20 de ani despre recunoașterea și distrugerea oricăror comportamente sau procese de gândire autodestructive legate de câștigurile financiare.

Vărsător

Pluto direct începe în zona ta de spiritualitate, unde și-a petrecut cea mai mare parte a timpului din 2008. Atâta timp cât ai fost deschis să confrunți adevăruri dure legate de bunăstarea ta emoțională și psihologică și ai fost atent la intuiția și visele tale, această ultimă etapă a timpului lui Pluto în această zonă poate fi cu adevărat recompensatoare. Apoi, Pluto va fi în semnul tău și în zona imaginii de sine timp de aproape 20 de ani, încurajându-te să explorezi imaginea ta de sine, identitatea, încrederea și modul în care te prezinți în lume. Poți anticipa o transformare majoră legată de aceste teme, chiar dacă nu ești încă sigur cum arată aceasta.

Pești

Pluto își reia mersul direct în zona ta de rețea și dorințe pe termen lung, iar acum poți lansa un plan de acțiune la care ai reflectat în timpul retrogradării, legat de tensiuni în relațiile platonice sau în proiectele de grup. Acum poți să te afirmi mai ușor atunci când colegii exercită prea mult control asupra efortului de echipă. Apoi, Pluto va fi în sectorul tău spiritualității, cerându-ți să începi să abordezi rănile adânc înrădăcinate legate de trecutul și sfârșiturile tale. Deși asta ar putea suna inițial intimidant, acest tranzit pe termen lung poate dovedi în cele din urmă a fi extrem de vindecător.

Revista presei