FC Botoșani - Rapid, 2-0. Giuleștenii pierd cu ultima clasată! Șumudică nu mai crede în play-off

FC Botoșani - Rapid, 2-0. Giuleștenii pierd cu ultima clasată! Șumudică nu mai crede în play-off FC Botoșani - Rapid. Sursa foto: facebook / FC Botosani

Pe o ploaie torențială, FC Botoșani și Rapid au oferit un meci spectaculos în etapa a 12-a Superligii, încheiat cu un rezultat neașteptat. Moldovenii erau pe ultimul loc înaintea partidei, în timp ce ambițiile giuleștenilor sunt bine-cunoscute.

Se pare că nici venirea lui Marius Șumudică pe banca tehnică nu poate schimba ceva la Rapid în acest sezon. Alb-vișiniii au suferit o nouă rușine, pierzând cu "lanterna roșie", după un meci spectaculos.

Giuleștenii au început mai bine

Începutul partidei a aparținut oaspeților, care păreau deciși să încheie cât mai repede conturile. Cu un Petrila viu și motivat, Rapid s-a dezlănțuit și și-a creat câteva ocazii bune. Moldovenii au părut descumpăniți de debutul abrupt de meci. Treptat, elevii lui Ciubotariu au început să lanseze "săgeți" pe contraatac, dezechilibrând defensiva de câteva ori giuleștenilor.

Cu toate acestea, prima parte a meciului a apraținut feroviarilor. Doar că în a doua repriză Botoșaniul s-a dezlănțuit pur și simplu. Deschiderea de scor a venit cumva pe cursul jocului, în minutul 52, când Marian Chică-Roșă a pus un lat din 6 metri și a făcut 1-0.

Marius Șumudică

Marius Șumudică. Sursă foto: facebook.com/FCRapid1923oficial

Final dramatic

Rapid se aruncă în atac cu toate forțele, însă contraatacurile moldovenilor sunt pur și simplu devastatoare. Săpunaru are egalarea în vîrful bocancului, dar șutul său trece milimetric pe lângă poartă. Un minut mai târziu, Aldair scapă singur cu portarul și în scrie, spulberând vizele alb-vișiniilor într-un eventual egal.

La final, Marius Șumudică s-a părut resemnat. Antrenorul giuleștenilor a declarat că nu mai e sigur nici de locul de play-off: "Mai contează cu cine joci? Am jucat cu ultima clasată și nu am putut să câștigăm, nu mai contează cu cine joci. E foarte strâns, pierzi un meci, ești la retrogradare, câștigi un meci, ești aproape de play-off. Nu știu ce să zic de play-off, dacă nu ne trezim să facem puncte, va fi foarte greu”

Meciuri grele după pauza competițională

Momentan, FC Botoșani scapă de ultimul loc din clasament și o depășește pe FC Buzău. Moldovenii au acumulat 11 puncte, dar au un joc mai puțin disputat. Etapa viitoare, Botoșani are meci greu la Craiova, cu Universitatea, după pauza competițională. Meciul se va disputa duminică, 20 octombrie, de la ora 16.

Rapid este pe locul 12 în Superligă, cu 13 puncte, 10 mai puține decît liderul Universitatea Cluj. Giuleștenii vor avea un meci dificil etapa următoare pe teren propriu cu Farul, luni, 21 octombrie, de la ora 21.

 

Revista presei