Cum îți alegi ghetele perfecte pentru această iarnă

Cum îți alegi ghetele perfecte pentru această iarnă

Nu a venit anotimpul rece, dar românul are o vorbă: “Vara îți faci car, iarnă sanie”. Acest lucru este adesea valabil în ceea ce privește articolele vestimentare și de încălțăminte. Deși suntem încă în toiul verii, nu ar strica să ne uităm încă de pe acum de încălțări specifice. Pentru acest anotimp, cizmele, dar mai ales ghetele sunt cele mai potrivite.

Ghetele de damă sunt un accesoriu de nelipsit în garderoba fiecărei femei. Piesele disponibile în magazine, precum Reverse, oferă protecție împotriva frigului, a intemperiilor. Însă, acestea reprezintă și o declarație de stil. Din fericire, la acest magazin online vei găsi ghete pentru toate gusturile. Trebuie însă să ții cont de anumite aspecte, să cunoști ce fel de ghete ți s-ar potrivi cel mai bine. Nu trebuie neglijat niciun aspect pentru că o ghetuță greșită, înseamnă disconfort.

Tipurile de ghete de damă

Cum spuneam, trebuie să știi exact ce tip de încălțări de iarnă ți se potrivesc. Aici vorbim de tip. La Reverse.ro ai o gamă largă de ghete de damă, fiecare având un scop specific. Înainte de a alege o pereche, este important să cunoști acest aspect. În top sunt ghetele Chelsea. Acestea sunt caracterizate de absența șireturilor, având o bandă elastică pe laterale.

Sunt ușor de încălțat, se scot ușor, oferind un aspect elegant. Ideale pentru activitățile în aer liber, sunt însă ghetele de drumeție. Materialele din care sunt realizate sunt rezistente, fiind proiectate pentru a oferi suport pe teren accidentat. Dacă îți dorești mai multă eleganță alege ghetele cu toc. Sunt perfecte pentru a fi purtate la ocazii speciale sau la birou.

Varietatea de tocuri este mare, aceste putând avea toc stiletto, pătrat, jos. Inspirate de stilul militar, avem și “combat boots”. Aceste ghete sunt cele mai robuste. Deși au un aspect mai agresiv, sunt adesea decorate cu catarame sau șireturi metalice, făcându-le foarte stylish. Când dorești înălțime, fără disconfortul tocurilor, alege însă ghetele cu platformă. La Reverse ai aceste Ghete Dama Imblanite Bej din Piele Ecologică Intoarsa Arely de exemplu. Ele sunt disponibile în culori bej, desigur, dar și verde sau negru. 

Materialul ghetei contează foarte mult

Când alegi orice produs, te gândești la materia din care este confecționat. Este valabil și în cazul ghetelor. Atunci când alegi ghetele de damă perfecte, calitatea contează extrem de mult. Materialele influențează nu doar aspectul ghetelor, dar confortul acestora. Cea mai populară alegere este pielea naturală.

Această este cât se poate de rezistență, dar are și un aspect deosebit. Pielea naturală se adaptează formei piciorului în timp, devenind mai confortabilă cu fiecare purtare. Însă, necesită o îngrijire adecvată pentru a preveni deteriorarea. O pereche de ghete din piele te poate ține mult ani. Totuși, încălțămintea din piele este scumpă. O alternativă mai accesibilă este pielea sintetică. Aceasta oferă un aspect similar, dar poate fi mai puțin rezistentă.

Este o opțiune bună pentru femeile care caută ghete la un preț mai mic sau care preferă un produs vegan. Pentru un aspect moale, catifelat, poți alege pielea întoarsă. Totuși aceasta necesită o îngrijire atentă pentru a preveni deteriorarea.

Nu sunt recomandate pentru zilele ploioase sau pentru condiții meteo nefavorabile. Ghetele din materiale textile sunt adesea mai ușoare. Ghetele Arley de la Reverse sunt astfel de ghete, perfecte pentru doamnele ce vor asemenea încălțări.

Confortul, o prioritate absolută pentru picioarele tale

Nu cred că-ți dorești încălțări care să te strângă sau să te bată. Oricât de frumoase ar fi ghetele pe care le-ai ales, dacă nu sunt confortabile, nu le vei purta. De exemplu, o talpă bună ar trebui să fie suficient de groasă. Are rolul de a-ți proteja picioarele de frig, oferindu-ți o bună amortizare. De asemenea, talpa ar trebui să fie antiderapantă. Asigură-te că ghetele au suficient spațiu pentru degete.

Dacă ai picioare mai late, alege o mărime cu un număr sau o jumătate de număr mai mare. Dacă ai nevoie de suport suplimentar pentru arcadă, alege ghete cu tălpi ortopedice. Ghetele pentru iarnă ar trebui să fie bine căptușite pentru a oferi izolație termică. Materiale precum lână sau blană sintetică, că în ghetele Arley, sunt ideale pentru a menține picioarele calde în zilele friguroase.

Nu uita de elementul “stil”

Nicio femeie cochetă nu-și dorește să se încalțe cu ce apucă. Ghetele nu sunt doar un articol practic, ci și un accesoriu fashion. Gândește-te cum se vor potrivi cu restul garderobei tale. Îți dorești o pereche care să se potrivească cu majoritatea ținutelor tale sau poate ești în căutarea unui model statement.

Culorile neutre, precum negru, maro sau gri, sunt cele mai versatile. Se potrivesc cu aproape orice. Dacă vrei să adaugi un pic de culoare garderobei tale, poți opta pentru nuanțe de burgundy, verde închis sau albastru marin. Și bej, ca în ghetele Arley de la Reverse, este o culoare neutră superbă. Anumite accesorii pot adăuga ceva extra ca și stil ghetelor tale. De exemplu, dacă preferi un look minimalist, alege ghete cu detalii discrete. Viceversa este valabilă.

Îngrijirea ghetelor pentru o purtare îndelungată

Odată ce ai găsit perechea perfectă, este important să le păstrezi așa cum trebuie. Îngrijește-le  corespunzător pentru a le prelungi durata de viață. Îndepărtează murdăria sau praful după fiecare purtare cu o perie moale sau cu o cârpă umedă. Pentru petele persistente, folosește produse de curățare specifice tipului de material din care sunt realizate ghetele. Dacă ai ghete din piele naturală, folosește o cremă specială pentru a preveni uscarea. Aplică un spray impermeabil pe ghetele din piele întoarsă pentru a le proteja împotriva umezeli. Depozitează-le într-un loc răcoros, uscat, departe de lumina directă a soarelui. Pentru a-și păstra forma, poți folosi șanuri pentru ghete sau le poți umple cu hârtie.

Cu ghetele potrivite, vei putea înfrunta cu stil orice provocare a sezonului rece. Intră acum pe Reverse.ro pentru a cumpără acea pereche care ți se potrivește cel mai bine!

Ne puteți urmări și pe Google News