Marcel Ciolacu dezminte întâlnirea cu Nicolae Ciucă pe tema candidaturii lui Klaus Iohannis

Marcel Ciolacu dezminte întâlnirea cu Nicolae Ciucă pe tema candidaturii lui Klaus Iohannis Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

După ce au apărut speculații conform cărora Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ar fi discutat despre candidatura lui Klaus Iohannis pe 3 aprilie, premierul respinge aceste informații și vine cu dovezi pentru a susține că întâlnirea nu a avut loc.

Conform unor surse liberale, la începutul lunii aprilie, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis ar fi avut o întâlnire pentru a discuta despre un proiect de lege ce ar permite președintelui să candideze la alegerile parlamentare ca independent, sprijinit de un partid politic.

În cadrul acestei discuții, Ciolacu ar fi promis să susțină inițiativa.

Marcel Ciolacu respinge zvonurile privind o discuție cu Nicolae Ciucă

Un singur comentariu: Nici domnul Ciucă, nici domnul Iohannis – împreună sau separat, nu au fost în programul meu pe 3 aprilie! Ca să nu se mai încurce domnul Ciucă în explicații”, a scris premierul pe Facebook, alături de o fotografie în care e prezentat programul său din acea zi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, PSD a respins categoric ideea că o astfel de întâlnire ar fi avut loc pe 3 aprilie și a subliniat că nu a luat un astfel de angajament în cadrul niciunei reuniuni a Coaliției.

Luni, în cadrul ședinței Biroului Permanent Național, PSD a hotărât să nu sprijine proiectul legislativ propus de PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare.

presedintele României

Președintele României, Klaus Iohannis, Sursa foto: Arhiva EVZ

Reprezentanții social-democrați au subliniat că nu este corect să fie adoptată o lege care să favorizeze o singură persoană.

Nicolae Ciucă susține o altă variantă

Pe de altă parte, Nicolae Ciucă a menționat că a avut o discuție cu premierul Marcel Ciolacu referitoare la proiectul de lege, iar amândoi au ajuns la concluzia că o clarificare pe acest subiect este necesară.

„Eu am discutat cu domnul Ciolacu, nu cu partid, ca atare înţelegere a existat pe acest demers”, a subliniat liderul PNL.

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă. Sursa foto: Facebook

Totodată, Ciucă a precizat că după alegerile parlamentare nu mai vede posibilă o coaliție cu cei din PSD, mai ales în astfel de condiții.

Revista presei