Bătaie în magazinele românești pe produsele din Ucraina. Prețuri incredibil de mici la ouă. Foto

Bătaie în magazinele românești pe produsele din Ucraina. Prețuri incredibil de mici la ouă. Foto Ouă. Sursa foto: Pixabay

Produsele alimentare din Ucraina au început să se regăsească în magazinele din România. Toate produsele, inclusiv ouăle, se vând la prețuri foarte mici în comparație cu cele practicate la noi, lucru care îi nemulțumește pe producătorii români.

Produsele alimentare din Ucraina se vând la jumătate de preț

Produsele alimentare din Ucraina sunt vândute la prețurile acestea deoarece sunt scutite de taxele vamale, iar acest lucru îi deranjează pe producătorii români, care acuză de concurență neloială.

După invadarea Ucrainei de către ruși, Uniunea Europeană a eliminat taxele vamale pentru importurile din Ucraina, iar acest lucru a început să se vadă și la noi, dacă comparăm prețurile noastre cu ale vecinilor.

Un localnic a postat un video în care arată că produsele din Ucraina ce au ajuns și în Vâlcea. Bărbatul a remarcat imediat prețul ouălor și nu i-a venit să creadă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu cât se vând ouăle din Ucraina

Așadar, ouăle aduse din Ucraina se vând la doar 0,58 de bani bucata. Iar un carton cu 30 de ouă se vinde cu 17,42 de lei. Diferența uriașă dintre ouăle aduse din Ucraina și cele din România l-a revoltat pe cumpărător.

Bărbatul a urcat un video pe social media în care spune: „Băi, a venit și la Vâlcea oferta din Ucraina, da? 30 de ouă la 17 lei. Sunt ouă din Ucraina, 17,42 lei. Vor să termine și producătorii români. Sunt curios dacă o să cumpere și restaurantele acum. Ne vor da omlete din Ucraina? Da”.

Postarea a stârnit multe reacții

Mulți români cu venituri mici nu au de ce să fie revoltați de aceste prețuri mici, mai ales că bate iarna la ușă și prețurile la facturi vor crește la modul cel mai nesimțit, lucru nepermis în statele europene.

Dar sunt și voci care spun că aceste prețuri foarte mici la produsele alimentare din Ucraina vor avea un impact negativ asupra producătorilor locali.

Cineva a scris: „Producătorii romani nu au decât să se alinieze la prețurile corecte”. Altcineva a reacționat: „Auzi la ăla... vor să termine producătorii romani. Să vândă la prețul corect”, „Acela este prețul corect pentru un ou”.

Ouăle din Ucraina au gustul celor de la țară

Un internaut a fost mai critic și a scris: „Ați descoperit în 2024 ce înseamna piața liberă. Bravo, faceți progrese”. „Prefer să sprijin firmele românești, diferența este infimă la ouă 2-3 lei la un carton”, a fost un alt comentariu.

Un alt comentariu: „Am cumpărat fără să știu, și pot spune că sunt mai mari decât alea noastre și încă ceva, chiar au gust a ou de țară!!”.

„Dacă e ieftin nu e bine că le dă în cap producătorilor noștri, care vor doar să se îmbogățească. Dacă e scump, nu e bun, că ne mănâncă multinaționalele”, a scris un internaut. Altcineva s-a întrebat, „Dacă se vând la acest prețul, ai noștri de ce nu pot”.

Revista presei