Vouchere de la Guvern pentru românii afectați de inundații. Pentru ce pot fi folosiți banii

Vouchere de la Guvern pentru românii afectați de inundații. Pentru ce pot fi folosiți banii Inundații. Sursa foto: Facebook/PNL

Românii ale căror locuințe au fost distruse de inundații vor primi un ajutor semnificativ din partea Guvernului, constând în vouchere, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

Mai exact, cei afectați ar urma să beneficieze de câte un voucher de 15.000 de lei în vederea achiziţionării de electrocasnice.

Ajutor financiar pentru românii afectați de inundații

Cu acești bani, românii vor putea achiziționa electrocasnice precum frigidere, mașini de spălat, aragaze și televizoare.

Voucherele vor fi valabile în întreaga țară, atât în magazine fizice, cât și pentru cumpărături online, iar Guvernul ar putea aproba această măsură miercuri, 25 septembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Romașcanu a menționat că, în cadrul ședinței de luni a Biroului Permanent Național al PSD, s-au analizat măsurile necesare pentru regenerarea zonelor afectate de inundații.

Factura la energie. Electrocasnice

Electrocasnice. Sursa foto: Dreamstime.com

Bani de la UE pentru refacerea infrastructurii

Conform purtătorului de cuvânt, cei 1,5 miliarde de euro solicitați de Guvern prin MIPE, care au fost aprobați de Comisia Europeană, vor fi folosiți în principal pentru repararea infrastructurii afectate.

Președinții PSD din Vaslui și Galați au prezentat rapoarte din regiunile lor, subliniind că se vor repara infrastructurile distruse de inundații.

„Se vor continua investiţiile în zona de amenajări şi baraje, astfel încât asemenea evenimente, cum s-au întâmplat, din păcate, de trei ori la rând, în acelaşi loc, să nu se mai poată repeta”, a completat Romașcanu, potrivit Agerpres.

Lucian Romașcanu

Lucian Romașcanu. Sursa foto: Razvan Valcaneantu \ EEC

Ajutor de zece miliarde pentru toate țările lovite de inundații

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a declarat joi, la Wroclaw, că se va oferi un sprijin de zece miliarde de euro din Fondul de coeziune al Uniunii Europene pentru statele din Europa Centrală afectate de inundații, România fiind printre acestea.

„La prima vedere, este posibil să se mobilizeze 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune pentru ţările afectate. Acesta este un răspuns de urgenţă”, a declarat Von der Leyen.

Revista presei