Sezoanele fotbalului european au revenit. Talentele care fac diferența în ligile de top

Sezoanele fotbalului european au revenit. Talentele care fac diferența în ligile de top Ligile europene de fotbal. Sursă foto: Wikipedia

Sezoanele fotbalului intern european s-au întors, așa că este ocazia ideală de a oferi o listă de jucători în ascensiune din ligile de top.

De la nume oarecum familiare, care și-au așteptat cu răbdare momentele importante, până la tineri jucători pregătiți să își lase amprenta într-un mediu nou, iată cei mai remarcabili jucători care excelează în ligile de top din Europa.

Amad Diallo în Premier League

Amad Diallo este un jucător de top care joacă în Premier League. Acesta a creat două ocazii de gol și a finalizat două driblinguri unu contra unu pe 90 de minute în sezonul 2023-2024 al Premier League. Singurii alți jucători cu peste 350 de minute care au atins aceste valori în sezonul trecut au fost Luis Diaz, Leon Bailey, Eberechi Eze, Jeremy Doku, Pedro Neto, Michael Olise și Luis Sinisterra.

Amad Diallo. Sursă foto: Instagram

Amad Diallo. Sursă foto: Instagram

Amad Diallo a creat două ocazii de gol și a finalizat două driblinguri unu contra unu pe 90 de minute în sezonul 2023-2024 al Premier League. Singurii alți jucători cu peste 350 de minute care au atins aceste valori în sezonul trecut au fost Luis Diaz, Leon Bailey, Eberechi Eze, Jeremy Doku, Pedro Neto, Michael Olise și Luis Sinisterra.

Ne puteți urmări și pe Google News

De la sosirea pentru 21 de milioane de euro după doar 24 de minute de acțiune în urmă cu patru ani de la Atalanta, ivorianul în vârstă de 22 de ani a fost răbdător cu planurile lui Man United de a-l face un titular în prima echipă. Au existat două împrumuturi cu Rangers și Sunderland, unde a terminat ca cel mai bun marcator al clubului în sezonul 2022-2023.

Accidentarea care i-a afectat performanțele

Cu toate acestea o accidentare la genunchi a ridicat probleme după întoarcerea la clubul său părinte. La acel moment, nu era pe deplin sigur dacă Erik ten Hag îl va păstra pe tânărul talentat, mai ales pentru că exista o mulțime de obținui pe flancuri.

Ca urmare, după problemele din sezonul trecut Diallo a arătat de ce merită o șansă. Jucătorul a demonstrat indicii ale valorii sale în ultimele meciuri ale campaniei 2023-24.

În această vară, managerul Ten Hag l-a integrat în planurile sale. După ce a început în Community Shield, Diallo a început și în deschiderea sezonului împotriva lui Fulham și a fost foarte eficient, conducând spre cutie cu intenție și aproape câștigând un penalty pentru echipa sa.

Jucătorul care a marcat 8 goluri în 18 apariții

Un alt jucător de top care joacă în Premier League este Morgan Rogers. Jucătorul a avut 18 apariții în toate competițiile din prima ligă engleză în sezonul trecut 2023-2024. De asemenea, a marcat opt goluri și a oferit trei pase decisive. Dintre cei 203 jucători cu cel puțin 25 de șuturi încercate în competițiile din prima ligă engleză sezonul trecut, rata de conversie a lui Rogers a fost de 29,6%.

Morgan Rogers. Sursă foto: Wikipedia

Morgan Rogers. Sursă foto: Wikipedia

Când Rogers a sosit la Aston Villa de la Middlesbrough, în februarie anul trecut, au existat unele temeri din partea fanilor echipei. Toată lumea se întreba dacă a fost o achiziție necesară. Asta datorită faptul că opțiunile ofensive ale clubului erau abundente, spre deosebire de alte poziții.

În mai puțin de două luni, aceste îndoieli au fost șterse. Tânărul atacant adaptându-se rapid la tacticile lui Villa și arătând sclipiri ale talentului său extraordinar.

În aprilie, Rogers marcase în fiecare dintre ultimele sale trei apariții la Villa Park, arătând gama largă a repertoriului său. Acesta a reușit performanțe de la jocuri rapid cu picioarele în interiorul careului, la o finalizare instinctivă împotriva lui Chelsea.

Jucătorul vedetă din Bundesliga

În ceea ce privește jucătorii de top din Bundesliga, Jeanuel Belocian este unul dintre ei. Fotbalistul a câștigat 65% din duelurile sale în Ligue 1 în sezonul trecut. De asemenea, este cea mai bună rată de succes a unui jucător de câmp adolescent.

Jeanuel Belocian. Sursă foto: Wikipedia

Jeanuel Belocian. Sursă foto: Wikipedia

Cu toate acestea, a fost o vară plină pentru părinții lui Belocian. Aceștia încă locuiesc în Guadelupa, de unde este originară familia sa. Mai întâi, au fost la Paris pentru a-l susține pe fratele mai mare al lui Jeanuel, Wilhelm, care a participat la Jocurile Olimpice de la Paris. Acesta a ajuns până în semifinalele probei de 110 m garduri.

Apoi, luna aceasta se vor muta în Germania pentru câteva luni, pentru a-și ajuta mezinul să se acomodeze. Asta după ce a semnat pentru campionii germani de la Rennes din Ligue 1. Achiziția a costat mai mult de 15 milioane de euro.

Belocian este un fundaș central foarte inteligent. Are o capacitate atletică incredibilă și un picior stâng dominator, ale cărui puncte forte sunt placajul, livrarea și anticiparea. Toate acestea sunt caracteristici care amintesc de tânărul David Alaba. Poate că are doar 19 ani, dar a jucat 23 de meciuri pentru Rennes în sezonul trecut și s-a clasat extrem de sus.

Ambițiile lui Djalo în acest sezon în LaLiga

Alvaro Djalo este una dintre cele mai bune adiții din LaLiga în acest sezon. Athletic Club a încheiat un acord cu echipa portugheză SC Braga pentru aproximativ 15 milioane de euro în martie, anticipând plecarea din vară a foarte căutatului Nico Williams.

Alvaro Djalo. Sursă foto: Wikipedia

Alvaro Djalo. Sursă foto: Wikipedia

Djalo și-a început cariera juvenilă în Țara Bascilor, de unde și eligibilitatea sa de a reprezenta Athletic. El joacă pe aceeași poziție ca Williams, pe partea stângă a unei linii de atac. De asemenea, jucătorul se descurcă foarte bine și ca atacant, sau pe aripa dreaptă.

Este un pic nedrept să spunem că acesta este sezonul său „de descoperire”. Jucătorul și-a arătat deja impactul cu Braga, unde a marcat 16 goluri în toate competițiile. Acesta a marcat inclusiv în Liga Campionilor. Dar LaLiga este diferită. Tocmai de aceea Athletic, care a ocupat locul cinci în sezonul trecut, are ambiția de a obține în sfârșit un loc în Liga Campionilor pentru prima dată în ultimul deceniu.

El a avut o medie de 0,65 contribuții la gol pe 90 de minute în prima ligă portugheză în 2023-2024, clasându-se pe locul nouă în rândul jucătorilor cu cel puțin 1.800 de minute jucate.

 

 

Revista presei