Bombardament la granița NATO. Numărul morților a crescut la șapte. Update

Bombardament la granița NATO. Numărul morților a crescut la șapte. Update Bombardament Sursa foto: X

Update: Numărul morților în atacul din orașul Lvov a crescut la șapte conform ultimelor bilanțuri actualizate de autoritățile ucrainene. Între cei care au murit sunt și trei copii.

Potrivit forţelor aeriene ucrainene, Ucraina a fost lovită în timpul nopții cu 13 rachete şi 29 de drone explozive. Apărarea antiaeriană a reușit să doboare şapte rachete şi 22 de drone.

Lvov

Bombardament la Lvov Sursa foto: X

Ucraina. Un atac cu rachete rusești a vizat, noaptea trecută, orașul ucrainean Liov. Au fost lovite mai multe clădiri civile, conform autorităților ucrainene.

Atacul rusesc de noaptea trecută s-a soldat cu cel puțin trei victime, un bărbat și o femeie, dar și o adolescentă de 14 ani. În atac au fost înregistrați mai mulți răniți, în special copii. Liov este situat în vestul Ucrainei, fiind cel mai mare centru urban din regiune.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bombardament la granița NATO

Autoritățile ucrainene au precizat că proiectilele rusești au lovit mai multe clădiri din zona gării principale. Imobilele lovite au luat foc după acest bombardament, în care și-au pierdut viața cel puțin trei persoane. De asemenea, autoritățile au numărat în jur de 23 de răniți, între care mai mulți copii.

Atacul a fost confirmat și de guvernatorul regional Maksim Kozitski, după cum informează AFP. Acesta a precizat că numărul copiilor răniți este de cinci. Cele trei persoane decedate, a mai spus guvernatorul, sunt o femeie, infirmieră, de 50 de ani, un bărbat care nu a fost identificat și o fată de 14 ani.

Mai multe clădiri de locuințe au fost avariate, în bombardament, a mai spus Kozitski într-o postare pe  Telegram.

Orașul Lvov vizat de mai multe atacuri

Până în prezent, orașul Liov, a fost ferit de bombardament, mulțumită distanței foarte mari față de linia frontului, de peste 1.000 de kilometri. În trecut au existat mai multe atacuri, însă, asupra infrastructurii energetice ale regiunii. Chiar și așa, au fost câteva atacuri cu drone și rachete asupra zonei.

Liov este un important nod feroviar folosit de Ucraina pentru transportul echipamentului militar primit din Occident.

În atacurile din cursul nopții trecute, au mai fost răniți alți cinci civili într-un bombardament la Krivoi Rog, în centrul Ucrainei, a anunţat pe Telegram guvernatorul regional Serghei Lisak.

Bombardament asupra unui spital

Atacul de noaptea trecută vine după un alt bombardament asupra unui spital din orașul Poltava. Cel puțin 51 de oameni au murit și peste 270 au fost răniți după lovituri cu rachete balistice asupra unui spital din Poltava. Rachetele au vizat Institutul Militar de Comunicații, potrivit BBC și Reuters.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a catalogat atacul asupra spitalului din Poltava drept unul dintre cele mai sângeroase.

„Sunt recunoscător tuturor salvatorilor, medicilor, asistenților și tuturor locuitorilor din Poltava care s-au alăturat pentru a ajuta, care au donat sânge și oferă sprijin (…) „Știm că există încă oameni sub dărâmăturile clădirii distruse. Se face totul pentru a salva cât mai multe vieți”, a spus Zelenski.

Un alt bombardament al Rusiei a vizat o  clădire universitară, din orașul Sumî. Forțele ruse au lansat un atac aerian asupra orașului, lovind o clădire universitară. Potrivit autorităților locale, în atac a fost folosită o bombă ghidată.

Revista presei
Insula